Οι "9 συν 1" απαράβατοι κανόνες οδήγησης ενός Vintage αυτοκινήτου που πρέπει να ακολουθείς


Αν είστε ιδιοκτήτης ενός κλασσικού αυτοκινήτου ή σκέφτεστε να αποκτήσετε, είναι απαραίτητο να έχετε πάντα κατά νου  τους "10 κανόνες οδήγησης ενός vintage car" για ξένοιαστες διαδρομές! 

  • 16/7/2022

Τα σύγχρονα αυτοκίνητα είναι… συσκευές: Πατάς το κουμπί έναυσης του κινητήρα και φεύγουν. Θέλεις να κινηθείς πιο γρήγορα; Απλώς λες στη Siri να πατήσει το γκάζι. Όσοι από εμάς, από την άλλη, είχαν ή έχουν στην κατοχή τους παλαιά αυτοκίνητα, γνωρίζουμε ότι πρόκειται για μια διαφορετική ιστορία.

Το στομάχι σου θα προσπαθήσει να μη σφιχτεί όση ώρα έχεις στημένο το αυτί σου για να ακούσεις τον κινητήρα, από τη στιγμή που γυρίζεις το κλειδί. Έχεις σίγουρα, τακτοποιημένες εργαλειοθήκες για κάθε ταξίδι που ετοιμάζεις. Περνάς πολύ χρόνο πίσω από το τιμόνι προσπαθώντας να καταλάβεις αν μυρίζεις τον καταλύτη που πνέει τα λοίσθια ή κάποια βιομηχανική ζώνη με τις περίεργες μυρωδιές της.

Σίγουρα λοιπόν δε οδηγείς ξέγνοιαστα, καθώς το αίσθημα «τι μπορεί να πάει στραβά» που σε διακατέχει σε κάθε στιγμή οδήγησης αντιπαλεύει με τη διασκέδαση που σου προσφέρουν μερικές παλιές καραβάνες.

Για να έρθουν λοιπόν τα πράγματα σε με μία σειρά αυτοί είναι 10 Κανόνες της οδήγησης ενός vintage αυτοκινήτου που πρέπει πάντα να θυμάσαι.

  1. Πάντα υπάρχει κάτι που χρειάζεται επιδιόρθωση αλλά όχι τώρα αμέσως
  2. Θα έπρεπε να πουλήσεις το αυτοκίνητό σου ενόσω πηγαίνει μια χαρά αλλά δε θα το κάνεις αφού πηγαίνει μια χαρά.
  3. Όχι, δε θα βγάλεις λεφτά πουλώντας το.
  4. Ένα στο δέκα ανταλλακτικά που έχεις παραγγείλει δε θα φτάσουν στην ώρα τους για να το έχεις έτοιμο για το ΣΚ.
  5. Αχ, αυτοί οι τριγμοί!
  6. Υπάρχει πάντα ένα καλύτερο μοντέλο από το δικό σου που πουλιέται.
  7. Δεν έχεις ποτέ αρκετά ανταλλακτικά
  8. Δεν θα χρησιμοποιήσεις ποτέ όσα ανταλλακτικά έχεις
  9. Η σκουριά είναι ένας εχθρός που αξίζει να πολεμήσεις μέχρι τελικής επικράτησης.
  10. Αχ, αυτοί οι τριγμοί!

Σίγουρα υπάρχει κι 11ος κανόνας που λέει ότι το να έχεις ένα vintage αυτοκίνητο σημαίνει μια σειρά από λίστες που ποτέ δεν τελειώνουν!