ΤΕΥΧΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2018
ΔΙΟΔΙΑ

Κυμαινόμενα διόδια με... χρηματιστηριακή χρέωση 11/12/2017

 • img

Στον διαπολιτειακό αυτοκινητόδρομο 66 της Βιρτζίνια των ΗΠΑ, εφαρμόσθηκε ένα νέο σύστημα διοδίων, στο οποίο η χρέωση δεν υπολογίζεται μόνο με την διέλευση και τα χιλιόμετρα που έχει διανύσει κανείς στον δρόμο. 

Στον διαπολιτειακό αυτοκινητόδρομο 66 της Βιρτζίνια των ΗΠΑ, εφαρμόσθηκε ένα νέο σύστημα διοδίων, στο οποίο η χρέωση δεν υπολογίζεται μόνο με την διέλευση και τα χιλιόμετρα που έχει διανύσει κανείς στον δρόμο. 


Ρόλο παίζουν επίσης η ώρα διέλευσης, η κυκλοφοριακή συμφόρηση που επικρατεί, καθώς και το αν στο αυτοκίνητο επιβαίνουν ένας ή περισσότεροι επιβάτες. 

Αν λοιπόν κάποιος επιλέξει να κινηθεί με κατεύθυνση την Ουάσινγκτον μόνος του, σε ώρα αιχμής και ενώ υπάρχει ήδη κυκλοφοριακός φόρτος, η χρέωση αυξάνεται κατά πολύ φθάνοντας μέχρι και τα 40 δολάρια! 

Χαρακτηριστικό είναι ότι η χρέωση ακολουθεί μια ανάλογη των μετοχών στο χρηματιστήριο διακύμανση. Για παράδειγμα, την Πέμπτη 07/12/2017, σημείωσε ρεκόρ, φθάνοντας τα 40 δολάρια στις εννιά το πρωί, για τα αυτοκίνητα που κινούνταν προς το κέντρο της Ουάσινγκτον με έναν μόνο επιβαίνοντα. 

 Στην συνέχεια σημειώθηκε σταδιακή υποχώρηση στο ύψος του αντίτιμου, το οποίο για την ίδια διαδρομή, το απόγευμα, ήταν 10,70 δολάρια, ενώ το βράδυ, έπεσε στα 3,80 δολάρια. 

Οι οδηγοί εκφράζουν την δυσαρέσκεια τους για αυτόν το νέο τρόπο χρέωσης, αναφέροντας ότι δεν έχουν εναλλακτικό τρόπο μετακίνησης, αφού τα ΜΜΜ στις δυτικές περιοχές της Ουάσινγκτον, δεν επαρκούν σε συχνότητα δρομολογίων και σε κάλυψη όλης της ευρύτερης περιοχής.

Ωστόσο η Υπηρεσία Μεταφορών της πολιτείας της Βιτρζίνια, αναφέρει ότι οι πρώτες ενδείξεις για την αποτελεσματικότητα του μέτρου είναι πολύ θετικές, καθώς από τότε που εφαρμόστηκε το μέτρο, ο χρόνος για συγκεκριμένες διαδρομές έχει μειωθεί από 5 μέχρι και 20 λεπτά σε σχέση με το περσινό αντίστοιχο διάστημα.  

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ENERGICA 14/12

  Energica – Εξελίσσει προηγμένο σύστημα ασφαλείας

  Η ιταλική Energica, είναι ότι πιο δυναμικό υπάρχει στην Ευρώπη, στον τομέα των ηλεκτροκίνητων μοτοσυκλετών. Οι e-μοτοσυκλέτες της συγκαταλέγονται στις πλέον τεχνολογικά προηγμένες και γρήγορες στον κόσμο , ενώ η συμφωνία με την Dorna για την παροχή όλων των αγωνιστικών...

 • ΕΙΔΗΣΕΙΣ YAMAHA 14/12

  Η Yamaha θα επενδύσει 100 εκατομμύρια δολάρια σε start-up!

  Εκεί που χτυπά πιο δυνατά από παντού ο τεχνολογικός παλμός του κόσμου, στην Silicon Valley των ΗΠΑ, επέλεξε η Yamaha να στήσει μια νέα εταιρεία επενδυτικού χαρακτήρα (Yamaha Moto Exoloratory Fund), αντικειμενικός σκοπός της οποίας θα είναι η αναζήτηση νεοφυών επιχειρήσεων και...

 • ΕΙΔΗΣΕΙΣ BMW TVS 13/12

  Τις 50.000 μονάδες έφτασε η παραγωγή του BMW G310R

  Με μια σεμνή τελετή, ο διευθύνων σύμβουλος της BMW Motorrad, Dr. Markus Schramm και ο ομόλογός του της TVS Motor Company, KN Radhakrishnan, γιόρτασαν την κατασκευή 50,000 μοτοσυκλετών της σειράς G 310.

 • ΕΙΔΗΣΕΙΣ KEEWAY 13/12

  Keeway E-Zi 2019 - H "ηλεκτρική τοποθέτηση" της εταιρείας

  Η Κινεζική Keeway παρουσιάζει ένα νέο ηλεκτρικό σκουτεράκι, το E-Zi που προορισμένο να προσφέρει τις περιβαλλοντικά καθαρές του υπηρεσίες στην αστική μετακίνηση.

 • ΕΙΔΗΣΕΙΣ HONDA 12/12

  Honda: Αυτόνομη "γουρούνα" για την πολιτική προστασία

  Δυναμική θα είναι η παρουσία της Honda στην ερχόμενη διεθνή έκθεση τεχνολογίας CES (Consumer Electronics Show) που πραγματοποιείται κάθε χρόνο, παρουσιάζοντας, μεταξύ άλλων και ένα αυτόνομο όχημα-γουρούνα εργασίας!

 • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΑΝΟΣ 12/12

  Στις Φιλιππίνες τρως κλήση αν φοράς κράνος!

  Όχι, δεν είναι πρωταπριλιά, στην πόλη Pasig των Φιλιππίνων, πρόσφατα ψηφίστηκε νόμος ο οποίος καθιστά την χρήση κράνους... παράνομη!

 • ΕΙΔΗΣΕΙΣ KTM 11/12

  KTM RC16 και Oliveira “εγκαινιάζουν” τούνελ στην Αυστρία

  Στην Αυστρία έχουν πολλά βουνά και ως εκ τούτου, έχουν και πολλές σήραγγες στο οδικό τους δίκτυο. Ένα νέο τούνελ με την ονομασία Gleinalm ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες λοιπόν και κατά την τελετή παράδοσης του στην κυκλοφορία, τη πρώτη διέλευση, την έκανε ο αναβάτης...

 • ΕΙΔΗΣΕΙΣ HONDA 11/12

  Η Honda χάρισε στον Pedrosa δυο αγωνιστικές μοτοσυκλέτες

  Η Honda Racing Thanks Day, είναι μια ετήσια εκδήλωση του Big-H, στην οποία οι οδηγοί αγώνων της εταιρείας, μαζί με την διοίκηση αλλά και τους απλούς fans, συγκεντρώνονται στην πίστα του Motegi στην Ιαπωνία, προκειμένου να γιορτάσουν τα επιτεύγματα στην διάρκεια της σεζόν. ...

 • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ 11/12

  Δίτροχο και βενζίνες θα παρέχουν πλέον οι εργοδότες στους διανομείς

  Πρόκειται για ένα από τους πιο “αυθαίρετους” και εργοδοτικά ασύδοτους επαγγελματικούς κλάδους στην Ελλάδα. Ο λόγος για τους ταχυ-διανομείς στην εστίαση, με τους απασχολούμενους να προβαίνουν πολλές φορές σε καταγγελίες που αφορούν στις συνθήκες εργασίας, στις παροχές...

 • ΕΙΔΗΣΕΙΣ OΔΔΥ 10/12

  Δημοπρασία ΟΔΔΥ 13/12/2018 - Μοντέλα από 120 ευρώ!

  Στις 13-12-2018 ημέρα Πέμπτη, στις 9:00 π.μ., στην αίθουσα δημοπρασιών της αποθήκης Μαγουλέζας του ΟΔΔΥ στα Άνω Λιόσια, τηλ. Αποθήκης 210.2471988 & 210.2473124, δημοπρατούνται μεταξύ άλλων 19 δίκυκλα για κυκλοφορία.

 • ΕΙΔΗΣΕΙΣ KAWASAKI 7/12

  Kawasaki Winter Sales: Versys 650 - Versys-X 300

  Με τις νέες χειμερινές προσφορές της Kawasaki, το όνειρό σου να αποκτήσεις τις κορυφαίες Adventure Tourer Versys 650 και Versys-X 300 γίνεται πιο προσιτό από ποτέ.

 • ΕΙΔΗΣΕΙΣ SUZUKI 7/12

  Suzuki Hayabusa - Η απόσυρση ενός θρύλου

  Το πρώτο μοντέλο παραγωγής που ξεπέρασε το φράγμα των 300 χλμ./ώρα και αυτό που συνέδεσε το όνομα του, όσο κανένα άλλο στην ιστορία των δύο τροχών, με τις υπερ-επιδόσεις, το θρυλικό Hayabusa, αποσύρεται από την αγορά, λόγο της μη συμμόρφωσης με τις τελευταίες προδιαγραφές ρύπων...

 • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ 7/12

  Honda Caltech και NASA προάγουν την ηλεκτροκίνηση σε νέα επίπεδα!

  Το μεγαλύτερο πρόβλημα των ηλεκτροκίνητων δίτροχων, είναι η αυτονομία, ωστόσο αυτό φαίνεται πως λύθηκε με την ανακοίνωση των μπαταριών Ιόντων Φθορίου που έχουν 10 φορές μεγαλύτερη χωρητικότητα από της αντίστοιχες, λιθίου.

 • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ 6/12

  Στο Λουξεμβούργο η μετακίνηση με τα ΜΜΜ θα είναι δωρεάν!

  Η κυβέρνηση του Λουξεμβούργου καταργεί ουσιαστικά τα εισιτήρια για όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς από το καλοκαίρι του 2019, εκτός από τα ταξί και τα αεροπλάνα, ενώ από πέρισυ, είχε εφαρμόσει κάτι ανάλογο, για όλα τα άτομα με ηλικία έως και 20 έτη.

 • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ROYAL ENFIELD 6/12

  Δοκιμές για το Royal Enfield Scrambler 500

  Μια φωτογραφία που δημοοσιεύθηκε σε ινδικά μέσα, απεικονίζει το νέο Royal Enfield Scrambler 500 σε διαδικασία δοκιμών, με την παραγωγή τoυ να αναμένεται το 2019.