Video-Test Honda SH150i 2020


Το νέο Honda SH150i άλλαξε εκ βάθρων και επιστρέφει δυναμικά με στόχο να διατηρήσει το στάτους του ως best seller.

  • ΣΠΥΡΟΣ ΤΣΑΝΤΗΛΑΣ
  • 5/10/2020

Στην EICMA 2019 στο Μιλάνο η Honda παρουσίασε τη νέα γενιά SH 125/150i, όπου το βλέμμα πέφτει πρωτίστως στη νέα εμφάνιση.

Κατασκευασμένο στην γραμμή παραγωγής της Honda στην Atessa της Ιταλίας, όλα τα φώτα είναι πλέον LED, ενώ οι δίδυμοι προβολείς του μεταφέρθηκαν χαμηλά στο μπροστινό μέρος της ποδιάς, αφήνοντας ψηλά στο τιμόνι τα φώτα θέσης.

Δεν είναι όμως μόνο εμφανισιακές οι αλλαγές, καθώς η Honda εισήγαγε ένα νέο πλαίσιο και κινητήρα.

Η κινητήρια μονάδα eSP (enhanced Smart Power) αλλάζει σημαντικά τον τρόπο λειτουργίας και δουλεύει σε υψηλότερη σχέση συμπίεσης, 12:1 (από 10.6). Με σαφώς πιο υπερτετράγωνες διαστάσεις 60 x 55.5 mm (διάμετρος x διαδρομή), στη θέση του προηγούμενου πιο τετράγωνου κυλίνδρου (58 x 57.9), υπόσχεται περισσότερη ευστροφία ψηλά.

Σύμφωνα με τη Honda η μέγιστη ισχύς των 17 hp έρχεται τώρα 250 rpm ψηλότερα στις 8,500, ενώ η μέγιστη ροπή κατέβηκε 500 στροφές πιο χαμηλά (6,500 από 7,000 του προκατόχου).

Το γεγονός αυτό μεταφράζεται σε πιο ελαστικές επιταχύνσεις, περισσότερη οικονομία καυσίμου και σαφώς καλύτερη διάρκεια ψηλά.

Παράλληλα άλλαξε και το πλαίσιο, το οποίο επανασχεδιάστηκε πάνω σε δύο κεντρικούς άξονες: να διατηρήσει την καλή οδηγική συμπεριφορά του SH και να κερδίσει περισσότερο αποθηκευτικό χώρο. Στην ίδια κατεύθυνση άλλαξε και η γεωμετρία των πίσω αμορτισέρ, ώστε να προκύψει ο επιπλέον χώρος. Πλέον κάτω από τη σέλα χωρά ένα full face κράνος και μένει έξτρα ωφέλιμος όγκος για αρκετά μικροπράγματα, καθώς και μια παροχή φόρτισης USB 12V.

Με το νέο πλαίσιο μάκρυνε λίγο το μεταξόνιο κατά 10 mm, αλλά μια ακόμη βασική αλλαγή που φέρνει είναι η μετακόμιση του ρεζερβουάρ καυσίμου κάτω από τα πόδια, στο πάτωμα, με ευεργετικότατη επίδραση στη δυναμική συμπεριφορά του σκούτερ χαμηλώνοντας το κέντρο βάρους.

Το νέο SH150i (όπως και το 125) διατηρεί το έξυπνο κλειδί για keyless εκκίνηση, ενώ αποκτά Honda Selectable Torque Control (HSTC) – δηλαδή το traction control στη γλώσσα της Honda – με δυνατότητα απενεργοποίησης και σύστημα Idle Stop.

Δείτε στη βίντεο-δοκιμή του BIKEIT τι αποτέλεσμα φέρνουν αυτές οι αλλαγές στην πράξη.