TEST - Royal Alloy GP 200i S ABS 2019


Τα scooter της Royal Alloy δεν αποτελούν μια ακόμη εναλλακτική πρόταση στην κατηγορία των νεορετρό. Έχουν τον δικό τους ξεχωριστό χαρακτήρα, γοητευτικότατη σχεδίαση και υιοθετούν δοκιμασμένες λύσεις σε κινητήρα και φρένα που πείθουν ακόμη και τους πλέον δύσπιστους. Καλύτερη ίσως απόδειξη το Royal Alloy GP 200i S!

  • 20/1/2020

Βάλτε ένα «ματάκι» στο scooter της Royal Alloy, θα το χρειαστείτε. Αν μη τι άλλο, η σχεδίαση του Grand Prix (GP) κλέβει την παράσταση και μαγνητίζει τα βλέμματα όπως λίγα ρετρό δίκυκλα μπορούν στις μέρες μας αφού η μόδα είναι πλέον mainstream. Οι κλασικές γραμμές του GP ξεφεύγουν από τα συνήθη πρότυπα που κυριαρχούν στα βεσποειδή ρετρό scooters του σήμερα και υιοθετούν άλλες πιο σπάνιες, εκείνες του αντίπαλου δέους για την Vespa που δεν ήταν άλλο από την Lambretta. Οι ιταλικές επιρροές από τις 10ετίες του 50 και του 60 είναι εμφανείς, γοητευτικές και άκρως καλοδεχούμενες. 

Η ρετρό σχεδίαση του σε προϊδεάζει και για τον χαρακτήρα του που είναι εξίσου αυθεντικός. Αυτό ισχύει περισσότερο αναφορικά με τους διαθέσιμους χώρους του scooter της Royal Alloy που παρουσιάζονται περιορισμένοι σε σχέση με αυτά που έχουμε συνηθίσει κοιτάζοντας ένα scooter αυτού του μεγέθους. 

Η έκδοση Grand Prix 200i S χρησιμοποιεί για τη κίνησή της ένα υγρόψυκτο μοτέρ με τέσσερις βαλβίδες στον κύλινδρο και δύο εκκεντροφόρους επικεφαλής. Οι 19 ανακοινώσιμοι ίπποι δίνουν όντως υπόσταση στο όνομα της έκδοσης αφού με την βοήθειά του το Grand Prix S πηγαίνει σφαίρα παρά τα 148 κιλά που ζυγίζει.

 Η ευστροφία και η πολιτισμένη λειτουργία του είναι χαρακτηριστικές, η απόκριση στο γκάζι άριστη χάρη και στον ψεκασμό της Magneti Marelli και το ταχύμετρο ξεπερνά με χαρακτηριστική ευκολία τα 100 χλμ./ώρα για να δείξει εξίσου εύκολα σε ιδανικές συνθήκες 135-136 χλμ./ώρα με τον κόφτη να κάνει την εμφάνισή του. Οι σύγχρονες λύσεις που έχει υιοθετήσει η Royal Alloy συνεχίζονται και στον τομέα των φρένων εκεί όπου κάνει την εμφάνισή της μια σύγχρονη μονάδα ABS της Bosch. Η απόδοση των φρένων βρίσκεται σε πολύ καλά επίπεδα, ειδικά αν σκεφτεί κανείς τις πολύ καλές επιταχύνσεις που προσφέρει το μοτέρ. 

Κάθε είδους βόλτα είναι απολαυστική στη σέλα του Grand Prix 200i S, οι γρήγορες όμως είναι εκείνες που απολαμβάνεις περισσότερο, λόγω της ταχύτητας που μου επιτρέπει ο κινητήρας αλλά και η σταθερότητα του συνόλου. 

Η Royal Alloy δημιούργησε ένα scooter με λαχταριστή ρετρό σχεδίαση, του έβαλε και ένα δυνατό και οικονομικό μοτέρ στα σωθικά του και σας το παραδίδει έτοιμο, γεμάτο χαρακτήρα αλλά και σύγχρονες ανέσεις που συνοδεύονται από καλή ποιότητα κατασκευής. 

ΜοντέλοRoyal Alloy Grand Prix 200i S ABS
ΑντιπρόσωποςRoyal Alloy Hellas
Τιμή (ευρώ)3.999
Εγγύηση2 χρόνια