Δοκιμή: Ducati Supersport S 2017


Οι Supersport & Supersport S του 2017 είναι οι πιο οικονομικές αλλά και φιλικές "ντυμένες" μοτοσυκλέτες της Ducati, που θα τα καταφέρουν το ίδιο καλά σε καθημερινή sport χρήση, όσο και σε track days στην πίστα. 

  • 21/4/2018

Οι Supersport & Supersport S του 2017 είναι οι πιο οικονομικές αλλά και φιλικές "ντυμένες" μοτοσυκλέτες της Ducati, που θα τα καταφέρουν το ίδιο καλά σε καθημερινή sport χρήση, όσο και σε track days στην πίστα. To Supersport S της δοκιμής μας είναι η ακριβή έκδοση της μοτοσυκλέτας, με κύριες διαφορές από την βασική έκδοση τις αναρτήσεις της Ohlins, το shifter και το καπάκι για τη σέλα συνεπιβάτη. 

Παλιότερα -πολύ παλιότερα, το 2003- είχα περάσει ένα από τα ομορφότερα σαββατοκύριακα μου πάνω σε μοτοσυκλέτα, καβάλα σε ένα Ducati Supersport 800. Μια μοτοσυκλέτα με sport ικανότητες, όχι όμως ακραία σε σχεδίαση ή επιδόσεις (βλ. 749 και 998 τότε), με δυνατότητες σβέλτου ταξιδιού, έτοιμη να παίξει ακόμα και τον ρόλο του καθημερινού συντρόφου.

Μαζί είχαμε διασχίσει τη μισή Ελλάδα, για να καταλήξουμε στην ονειρεμένη πίστα των Σερρών, όπου και περάσαμε ένα “όλα κάτω” διήμερο, επιστρέφοντας στο καπάκι στην Αθήνα, δίχως να κάνει κιχ. Όλα κάτω από ένα “όλα σε ένα” ιταλικό μοντέλο. Δρόμος, πίστα και ταξίδι = Ducati Supersport. Το παιδί για όλες τις δουλειές.

Τα χρόνια πέρασαν, το όνομα Supersport έσβησε από τη γκάμα της Ducati, μέχρι που έφτασε το 2017 και εμφανίστηκε ο συνεχιστής της δυναστείας!

 

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ