Δοκιμάζουμε το SYM VF125 EFI, ένα "χαρισματικό" παπί


Το VF125, το έτερο μέλος της νεοσύστατης οικογένειας παπιών της SYM, προτάσσει τα δικά του χαρίσματα και ισχυρά σημεία και απέναντι στις επιδόσεις του 185 αντιπαραθέτει τα αυξημένα επίπεδα χρηστικότητας αλλά και τον πιο οικονομικό του χαρακτήρα.

  • 18/1/2020

Του Θοδωρή Ξύδη

Εμφανισιακά εκείνο που θα προσέξει κανείς αμέσως και θα καταλάβει ότι μπροστά του δεν έχει το 185 είναι τα διπλά αμορτισέρ με το ξεχωριστό δοχείο, αφού το 185 έχει μονό αμορτισέρ κεντρικά τοποθετημένο. 

Η ποιότητα κατασκευής βρίσκεται σε καλά επίπεδα με το παπί της SYM να δείχνει την στιβαρότητά του στο δρόμο με καθησυχαστικό τρόπο. 

Η ευρύχωρη θέση οδήγησης του VF τοποθετεί τον αναβάτη σε μια φυσική στάση αυτή που χρειάζεται για να κινηθεί κανείς με αυτοπεποίθηση στους δρόμους της πόλης

Κάτω από τη σέλα που ανοίγει ηλεκτρομαγνητικά από κουμπάκι στο τιμόνι υπάρχει μικρός αποθηκευτικός χώρος. Ο χώρος είναι αρκετός για να τοποθετήσετε ένα αδιάβροχο ή άλλα μικροαντικείμενα που μπορεί να χρειαστείτε στην καθημερινότητά σας

Ο αερόψυκτος κινητήρας με τις δύο βαλβίδες στο κύλινδρο παρουσιάζεται πρόθυμος και ανεβάζει γρήγορα στροφές και χιλιόμετρα στο κοντέρ. Με μέση κατανάλωση στα 2,35 λίτρα ανά 100 χλμ. βρίσκεται μεταξύ των οικονομικών της κατηγορίας και παράγει ελάχιστους κραδασμούς που κάνουν την εμφάνισή τους μόνο κοντά στο όριο περιστροφής των 9.500 σ.α.λ. Η τελική βρίσκεται στα 107 χλμ./ώρα στο κοντέρ με τα 90 να αποτελούν παιχνιδάκι σχεδόν σε κάθε είδους διαδρομή

Η συνολική συμπεριφορά του VF125 είναι πολύ καλή και, όπως θα περίμενε κανείς από ένα παπί, άκρως φιλική με όλους. Η πρόταση της SYM σε αφήνει να πιέσεις άφοβα, αν θέλεις να κινηθείς γρήγορα με οποιαδήποτε παραξενιά στο κομμάτι της συμπεριφοράς να αποτελεί ξένη έννοια για το συγκεκριμένο παπί. Το VF125 φροντίζει και με το παραπάνω για αυτό με το χαμηλό βάρος του αλλά και την σωστή κατανομή του τελευταίου. 

Ο σκληρός ανταγωνισμός στην χώρα μας που επικρατεί στην κατηγορία των παπιών καλά κρατεί και η νέα πρόταση της SYM, που ρίχτηκε στην μάχη και θέλει να διεκδικήσει την κορυφή, τουλάχιστον στην συγκεκριμένη κατηγορία τιμής, αποτελεί απτή απόδειξη. Το VF125 είναι ραφιναρισμένο, είναι φιλικότατο και φέρει και έναν οικονομικό και πολιτισμένο κινητήρα στα σωθικά του που διαθέτει το απαραίτητο γκάζι για τις καθημερινές σας μετακινήσεις. 

Αντιπρόσωπος: ΓΚΟΡΓΚΟΛΗΣ ΑΕ 

Τιμή: 2.260 ευρώ