Yamaha NMAX 2025: Ανανέωση με... έκδοση Turbo!


Από την Ασία έφτασε η είδηση αλλά και οι πρώτες φωτογραφίες, της κατά πάσα πιθανότητα νέας και αρκετά ανανεωμένης γενιάς του Yamaha NMAX.

  • ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΙΣΤΙΛΟΓΛΟΥ
  • 14/6/2024

Σύμφωνα με τα ανάλογα ρεπορτάζ από την Ασία, η Yamaha έχει ήδη έτοιμη τη νέα και αρκετά ανανεωμένη γενιά του πασίγνωστου NMAX. Τις τελευταίες μέρες η επικαιρότητα κατακλύστηκε από φωτογραφίες και πληροφορίες γύρω από το νέο μοντέλο που εμφανίστηκε και σε 3D απεικονίσεις αλλά και... με σάρκα και οστά, όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες.

Σε αυτές είναι εμφανέστατη η σχεδιαστική ανανέωση του NMAX με νέο και ιδιαίτερα επιθετικό μούτρο και LED φωτιστικό σώμα με νέα μορφή, αλλά και νέα εμφάνιση στο πίσω μέρος με 4 επιμέρους φωτιστικά LED. Σε γενικές γραμμές, ωστόσο, η σιλουέτα του NMAX παραμένει αναγνωρίσιμη.

Εύλογα μπορεί να αναρωτιέστε: Τι είναι η «Turbo» έκδοση που γράφουμε παραπάνω; Λοιπόν, το νέο NMAX θα φέρει μια νέα μετάδοση YECVT – Yamaha Electric CVT, που είναι δυνατόν να προσφέρει «μία αίσθηση Turbo κατά την οδήγηση» (δεν τα λέμε εμείς, κυρίες και κύριοι, τα λένε τα βιντεάκια παρουσίασης του μοντέλου). Πιθανόν μιλάμε για ένα σύστημα ηλεκτρικής υποβοήθησης ισχύος ή ηλεκτρικού ελέγχου της CVT μετάδοσης, που τονίζει την αίσθηση και την απόδοση ισχύος όταν το επιθυμεί ο αναβάτης. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, το σύστημα θα έχει 2 επιλογές χαρτογράφησης (Sport και Touring) και 3 επιλογές αύξησης επιτάχυνσης: Low, Medium και High.

Ένα ακόμα νέο για τα δεδομένα του NMAX θα είναι η συνδυαστική χρήση οθονών LCD και TFT για τις ενδείξεις – η δεύτερη με συνδεσιμότητα με κινητό τηλέφωνο αλλά και υποστήριξη πλοήγησης, μέσω της πλατφόρμας της Garmin. Για όσους θυμούνται, σχεδόν ίδιο σύστημα χρησιμοποιεί και το XMAX 300 Tech MAX.

Στα πλαίσια της παρουσίασης αυτής της νέας γενιάς, εμφανίζονται 4 διαφορετικές επιλογές του νέου Yamaha NMAX που μπορεί να διαλέξει ο αναβάτης: Η «απλή» έκδοση (και η πιο φτωχή σε εξοπλισμό), η S έκδοση που προσθέτει και το ασύρματο κλειδί, η Turbo και η Turbo Tech MAX, η οποία θα περιλαμβάνει τη δυνατότητα πλοήγησης που αναφέραμε παραπάνω καθώς και μια σπέσιαλ σέλα και δικάναλο ABS. Στις αλλαγές του μοντέλου αναφέρεται και η χρήση νέων αμορτισέρ πίσω, με εξωτερικό δοχείο αερίου.

Για περισσότερες πληροφορίες για την αγορά μας μάλλον πρέπει να περιμένουμε, διότι δεν αποκλείεται η Yamaha να διαφοροποιήσει κάπως τις εκδόσεις πριν μας το φέρει.