Yamaha F-155 Concept: Το sport παπί του μέλλοντος


Κατά την παρουσίαση του νέου Yamaha Exciter 155 VVA, η Yamaha Βιετνάμ έδειξε και ένα ακραίο concept στα πρότυπα του extreme customizing των ασιατικών αγορών, πάνω στο οποίο θα βασιστεί το Exciter του μέλλοντος.

  • ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΑΖΗΣ
  • 28/1/2021

Το Yamaha F-155 Concept ή αλλιώς γνωστό και ως Exciter Concept 202X Prototype (όπως αναγράφεται πάνω του) κατασκευάστηκε στην Ιαπωνία, με κόστος 100.000 δολαρίων, ήτοι 81.500 ευρώ, και στάλθηκε στο Βιετνάμ για την παρουσίαση του νέου Exciter.

Το F-155 Concept βασίζεται μεν πάνω στο νέο Exciter, σπρώχνει όμως τη sport συνταγή σε νέα ύψη, τουλάχιστον για sport παπιά παραγωγής, καθώς σε custom μοντέλα έχουμε δει πολύ πιο ακραίες δημιουργίες.

Μεγαλύτερη ίσως αλλαγή είναι το Deltabox αλουμινένιο πλαίσιο, που φέρνει στο μυαλό τα Supersport / Superbike μοντέλα της φίρμας.

Παράλληλα, το συμβατικό πιρούνι και το συμβατικό ψαλίδι του Exciter αντικαταστάθηκαν από ένα ανάποδο πιρούνι και από gull-arm / banana ψαλίδι, ενώ η ουρά του παπιού προέρχεται από YZF-R1, με τα γνωστά κενά στα πλαϊνά της.

Το φωτιστικό σώμα στο τιμόνι μας εγκατέλειψε για ένα πιο sport look, ενώ στο μπροστινό μέρος του παπιού βρίσκεται μια εισαγωγή Ram-Air που θυμίζει πολύ αυτή του R1.

Δείτε όμως και τα διακριτικά αεροδυναμικά φτεράκια εκατέρωθεν, που θυμίζουν Superbike / MotoGP κατασκευή, δείτε τα slick ελαστικά, δείτε και το φαλτσοκομμένο τελικό της εξάτμισης που βγαίνει κάτω από τον κινητήρα! Σκέτο ποίημα.

Το τιμόνι είναι τύπου κλιπόν, ενώ νέα είναι η οθόνη οργάνων που στο concept είναι ζωγραφιστή.

Ρυθμιζόμενες είναι οι μανέτες, ρυθμιζόμενα και τα μαρσπιέ, ενώ για την ώρα ο κινητήρας παραμένει αυτός του Exciter 155 VVA.

Άντε να δούμε το F-155 στην παραγωγή το 2022-23, με κινητήρα 250 κυβικών, να σαρώνει τις αγορές της Ασίας που διψάνε για παπιά-τούμπανα.