Yamaha Exciter RC 155 - "Παπί" με κινητήρα VVΑ, keyless εκκίνηση και πολλά άλλα!


Εδώ και καιρό οι φήμες οργιάζουν για ένα επερχόμενο σούπερ-παπί της Yamaha με μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων για τις ασιατικές αγορές. Από ότι φαίνεται, στη συγκεκριμένη περίπτωση εκεί που υπήρχε καπνός υπήρχε και φωτιά, καθώς κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο οι πρώτες φωτογραφίες του, στις οποίες φαίνεται καθαρά το λογότυπο VVA πάνω του!

  • 26/5/2020

Μετά τα YZF-R125 και MT125, μετά και από το νέο NMAX 155 (για την Ασία) με κινητήρα VVA (Variable Valve Actuation), τώρα έρχεται η σειρά και του πρώτου παπιού με μεταβλητό χρονισμό, στην πλατφόρμα του best-seller των ασιατικών αγορών Yamaha Exciter RC 155 / MX KING 155 VVA.

Το νέο υπέρ-παπί της Yamaha έχει δεχτεί σχεδιαστικό φρεσκάρισμα, για παράδειγμα το μικρότερο πίσω φωτιστικό σώμα που θυμίζει εκείνο του R-125 -και μπορεί να προέρχεται αυτούσιο από εκείνο.

Όμως το μεγάλο νέο φυσικά είναι ο φοβερός και τρομερός κινητήρα που βασίζεται σε εκείνον των YZF-R125 και MT125 (αλλά στα 155 κ.εκ. για την Ασία), με το VVA να παρέχει περισσότερη δύναμη και μεγαλύτερη οικονομία,

Φυσικά μιλάμε για παπί με συμπλέκτη -μονόδρομο παρακαλώ-, ενώ θα διαθέτει και smart-key (keyless σύστημα), αλλά και φορτιστή ρεύματος για μικροσυσκευές.

Η πρόοδος είναι ασταμάτητη ακόμα και για τα υπέρ-παπιά / παπιό-συκλέτες.