Voge FR150: Νέο υπερ-παπί παρουσιάστηκε στην Ασία


Ιδού ο ανταγωνιστής των «καυτών» παπιών της Ασίας, όπως το Yamaha Exciter και το Honda Winner X.

  • ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΙΣΤΙΛΟΓΛΟΥ
  • 12/6/2024

H Voge παρουσίασε, προ ολίγων ημερών, το νέο FR 150 με μορφή που μας είναι καλά γνώριμη. Μιλάμε για ένα υπερ-παπί, με απλά λόγια, μια κατηγορία δικύκλων που επιβιώνει κυρίως στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας, όπου είναι και εξαιρετικά δημοφιλής. Το νέο Voge FR150 θα ανταγωνιστεί μοντέλα όπως το Yamaha Exciter 155 και το Honda Winner X 160.

Η σχεδίαση του νέου FR150 είναι εξαιρετικά σύγχρονη και ιδιαίτερα τολμηρή, όπως άλλωστε και των ανταγωνιστικών του μοντέλων, κάτι που είναι κανόνας για την κατηγορία. Η Voge το εξοπλίζει με LED φωτιστικά σώματα, στο εμπρός μέρος σε μία ασυνήθιστη για παπί διάταξη, με δύο προβολείς στην κεντρική ποδιά και ένα φωτιστικό σώμα στο τιμόνι, ενώ ξεχωρίζει η χρήση μεγάλης LCD οθόνης 5 ιντσών αλλά και keyless (!!!) κεντρικού διακόπτη, από άποψης τεχνολογίας. Παράλληλα, το μοντέλο θα έχει και ABS στον εμπρός τροχό.

Ο κινητήρας είναι μονοκύλινδρος υγρόψυκτος, με δύο εκκεντροφόρους επικεφαλής και κυβισμού 149,8 κυβικών, απόδοσης 15,4 ίππων στις 8.500 σ.α.λ. και ροπή στα 1,4 kgm στις 7.500 στροφές. Το κιβώτιο θα είναι πλήρως χειροκίνητο, με σασμάν 6 σχέσεων. Το βάρος του μοντέλου ανακοινώνεται στα 123 κιλά, πλήρες υγρών.

Η τιμή του; Για τις ασιατικές αγορές, έχει ανακοινωθεί στα 8.888 Ρινγκίτ Μαλαισίας ή 44,6 εκατ. Ντόνγκ Βιετνάμ, αμφότερες ανάλογες με 1.700 ευρώ σε άμεση ισοτιμία. Δεν γνωρίζουμε ακόμα αν η Voge Ελλάδος θα φέρει το FR150, αλλά δε θα μας χαλούσε καθόλου. Φυσικά, το στοίχημα είναι ο εναρμονισμός του με τις προδιαγραφές Euro 5 .