Vespa Sei Giorni II - Η δεύτερη έκδοση ενός επετειακού μοντέλου


Πριν από δύο χρόνια, μια νέα επετειακή έκδοση προστέθηκε στην γκάμα των Vespa μοντέλων. Η Sei Giorni, που μεταφράζεται ως Six Days, απέτεινε φόρο τιμής σε ένα μοντέλο της εταιρείας, πάνω στο οποίο μια ομάδα Ιταλών αναβατών, απέσπασαν εννέα χρυσά μετάλλια στον αγώνα International Six Days Trial, του 1951.

  • 18/8/2019

Τώρα η Sei Giorni ανανεώνεται στα σημεία με την δεύτερη έκδοση της, η οποία σημειώνεται με την λατινική αρίθμηση “II”. Σημαντικότερη αλλαγή, αποτελεί η χρήση του νέου, 300hpe κινητήρα, ο οποίος αποδίδει 12% περισσότερη ισχύ (23,8 ίπποι έναντι 21 της πρώτης έκδοσης) και 18% περισσότερη ροπή (2,6 kg-m έναντι 2,2 kg-m).

Βάση για την δεύτερη αυτή έκδοση της Sei Giorni, εξακολουθεί να αποτελεί η Vespa GTS. Tα χαρακτηριστικά που την ξεχωρίζουν, είναι ο τοποθετημένος προβολέας χαμηλά, στο μπροστινό φτερό και το τιμόνι “πεταλούδα”, στοιχεία που προέρχονται από το μοντέλο του 1951 και αναπαράγονται στο σήμερα, ενώ ο πίνακας οργάνων με το αναλογικό κεντρικό σώμα και το λευκό φόντο, έχει επίσης εμπνευστεί από το θρυλικό μοντέλο.

Άλλα στοιχεία που αξίζει να αναφερθούν είναι τα Full LED φώτα, η δερμάτινη σέλα, οι μαύρες ζάντες και η μαύρη εξάτμιση, καθώς και τα –επίσης σε μάυρο χρώμα πρόσθετα διακοσμητικά, ενώ χαρακτηριστικό σημείο αποτελούν τα 6άρια στην εξωτερική πλευρά της ποδιάς και στο πίσω καπάκι, που αναπαριστούν number plates.