ΜΟΤΟ ΑΝD BIKER ΜΑΪΟΣ-ΙΟΥΛΙΟΣ

UBCO 2 X 2 - Ηλεκτροκίνητο και έτοιμο για σκληρή δουλειά 8/10

 • img

Η UBCO είναι μια εταιρεία με έδρα την Νέα Ζηλανδία, η οποία ιδρύθηκε με το όραμα της κατασκευής ενός ηλεκτροκίνητου δίτροχου μοντέλου – εργάτη ή “Utility”, όπως ονομάζονται τα οχήματα με ξεκάθαρα χρηστικό προσανατολισμό.  

Για μια χώρα  όπως η Νέα Ζηλανδία, η οποία έχει την μεγαλύτερη αναλογία προβάτων ανά κάτοικο στο κόσμο και απέραντα βοσκοτόπια, η ιδέα ενός σκληροτράχηλου e-bike με δυνατότητα φόρτωσης και πρόσβασης σχεδόν παντού, δεν ήταν καθόλου κακή! Για την ακρίβεια, μοτοσυκλέτες και ATV, αποτελούν πολύ δημοφιλή οχήματα για τους κτηνοτρόφους της Νέας Ζηλανδίας και την Αυστραλίας! 

Το 2016 ξεκίνησε η παραγωγή του μοντέλου λοιπόν, το οποίο άρεσε πολύ και ταίριαζε και σε άλλους ρόλους, όχι αμιγώς κτηνοτροφικούς, έτσι έχει αρχίσει σιγά – σιγά να στήνεται δίκτυο αντιπροσώπων και στις Η.Π.Α., με την Eυρώπη να αποτελεί τον επόμενο στόχο.

Το UBCO 2 X 2 δεν ανήκει στα “υπερ-φουτουριστικά” ηλεκτροκίνητα δίτροχα, με την hi-tech φιλοσοφία. Για την ακρίβεια, αποτελεί μια από τις πλέον λιτές και απέριττες υλοποιήσεις που έχουμε δει σε e-bike!

Ένα πλαίσιο χωροδικτύωμα σχήματος “V” με δύο προεκτάσεις που παίζουν τον ρόλο υποπλαισίου και μπροστινή σχάρας αποτελεί τον βασικό δομικό πόλο του δίτροχου. Ανάμεσα στα σκέλη αυτού του “V”, τοποθετείται μπαταρία 52.2 Ah / 50BV μπαταρία ή οποία προσδίδει αυτονομία 120 χιλιομέτρων.

Δυο hub μοτέρ 1 KW είναι τοποθετημένα στα κέντρα του μπροστινού και το πίσω τροχού, επιτυγχάνοντας την 2 Χ 2 κίνηση του οχήματος, το οποίο είναι ικανό για μια τελική ταχύτητα της τάξεως των 50 χλμ. /ώρα.

Όταν ολοκληρωθούν οι δουλειές στο… μαντρί, στο μποστάνι ή στο χωράφι, το UBCO 2 X 2 μπορεί να φορτίσει μέσα σε 6 ώρες και να είναι έτοιμο ξανά προς χρήση την επόμενη.

Το μεγαλύτερο του προσόν είναι φυσικά η κίνηση στους δύο τροχούς, που προσφέρει έξτρα πρόσφυση σε δύσκολες συνθήκες (λάσπες, ανηφόρες, κακοτράχαλο τερέν), ενώ το χαμηλό βάρος του (65 κιλά) αλλά και η ευκολία στην οδήγηση του λόγο της ηλεκτρικής φύσης του, το καθιστούν ιδανικό ακόμα και για ανθρώπους που δεν έχουν πρότερη εμπειρία στην οδήγηση μοτοσυκλετών.    

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 • ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ 18/10

  Kawasaki - Είναι επίσημο

  Το καλοκαίρι υπήρξε η είδηση σχετικά με την πρόθεση της Kawasaki να προσθέσει μια νέα, τρίτη έκδοση στην οικογένεια των W800, που απαριθμεί μέχρι στιγμής δύο μοντέλα, τα W800 Street και W800 Café.

 • 2018 BOLT APPSCOOTER 20/7

  Bolt AppScooter: Η Tesla της… μοτοσυκλέτας!

  Μια σπουδή για την ηλεκτρική μοτοσυκλέτα του αύριο παρουσιάζει η νεοσύστατη εταιρεία Bolt και αφορά ένα scooter με τεχνολογίες διασυνδεσιμότητας και ηλεκτροκίνηση με αυτονομία έως 400 km!

 • ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ 17/10

  CFMoto - Ανανέωση στα 400ΝΚ & 650NK

  Πολλά και ενδιαφέροντα ετοιμάζεται να αποκαλύψει η CFMoto στην έκθεση του Μιλάνου, συνεχίζοντας την δυναμική της παρουσία και διείσδυση, στην αγορά των μικρομεσαίων κυβισμών.

 • ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ 16/10

  SYM - Νέο promo video για το Maxsym TL500

  Την ώρα που στην Πορτογαλια γίνεται η πρώτη παγκόσμια οδηγική παρουσίαση του SYM Masxsym TL500, για την οποία θα έχουμε εντυπώσεις σε λίγες ημερες, το promo video του νέου scooter ανέβηκε στο διαδίκτυο.

 • MOTO MORINI 14/10

  Moto Morini - Νέα γκάμα στους μεσαίους κυβισμούς

  Με ένα λιτό σκίτσο στο facebook, η Moto Morini ανακοίνωσε πως στην EICMA 2019 θα παρουσιάσει μια νέα πλατφόρμα μοτοσυκλετών μεσαίου κυβισμού!

 • ΚΤΜ 14/10

  Πρώτη εμφάνιση του ΚΤΜ 250 Αdventure;

  Είναι το KTM 250 Adventure που βλέπουμε στις 'κατασκοπικές' φωτογραφίες του ινδικού PowerDrift, ή μήπως πρόκειται για το 390 Adventure;

 • PEUGEOT 14/10

  Peugeot – Δυο νέες εκδόσεις για το τρίτροχο Metropolis Ultimate

  Η Peugot παρουσίασε για το 2020 δυο νέες εκδόσεις του γνωστού τρίκυκλου scooter Metropolis που ακούνε στο όνομα Metropolis Ultimate Business και Metropolis Ultimate Sport.

 • 8/10

  UBCO 2 X 2 - Ηλεκτροκίνητο και έτοιμο για σκληρή δουλειά

  Η UBCO είναι μια εταιρεία με έδρα την Νέα Ζηλανδία, η οποία ιδρύθηκε με το όραμα της κατασκευής ενός ηλεκτροκίνητου δίτροχου μοντέλου – εργάτη ή “Utility”, όπως ονομάζονται τα οχήματα με ξεκάθαρα χρηστικό προσανατολισμό.

 • KAWASAKI 9/9

  Kawasaki ZX-25R 2020 - Νέες πληροφορίες για το φημολογούμενο τετρακύλινδρο 250

  Σύμφωνα με φήμες του ασιατικού τύπου, η Kawasaki ετοιμάζει τετρακύλινδρο supersport στα 250 κυβικά εκατοστά. Τώρα, το site Iwanbanaran δημοσιεύει νέες πληροφορίες για το φημολογούμενο μικρό τετρακύλινδρο μοντέλο.

 • YAMAHA 4/9

  Yamaha XSR155 - Με πολλές δυνατότητες customization

  Το μικρότερο σε κυβισμό μέλος της οικογενείας των XSR, παρουσιάστηκε πριν λίγες ημέρες στην Ταϋλάνδη, ως XSR155. Βασισμένο στα R15 / MT15, φέροντας τον κινητήρα με το σύστημα μεταβλητού χρονισμού βαλβίδων VVA, το μοντέλο φέρει, όπως και οι μεγαλύτερες εκδόσεις, αρκετά ρετρό...

 • HONDA 30/8

  Honda - Παρουσίαση του CBF190TR στην Κίνα

  Μια νέα και ενδιαφέρουσα μοτοσυκλέτα παρουσίασε η Honda για την Κινεζική αγορά, με προοπτική να εξαχθεί και σε άλλες χώρες. Θεωρείται η απάντηση στο XSR155 της Yamaha και η παρουσίασή του στην Κίνα έχει προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον σε όλη την Ασιατική αγορά – και όχι μόνο...

 • BENELLI 27/8

  Βenelli - Ετοιμάζει "προσιτό" superbike

  Φήμες από την Κίνα, κάνουν λόγο για μια υπέρβαση της Benelli, σε κυβισμό και τεχνολογία, εισερχόμενη σε μια κατηγορία η οποία ιστορικά αποτελεί και τον “φυσικό της χώρο”. Σύμφωνα με τις πληροφορίες λοιπόν, το 2020 αναμένεται ένα superbike μοντέλο, “καρδιά&rdquo...

 • HONDA 9/8

  Honda NT1000 - Φήμες για επιστροφή του Deauville

  Πρωτοπαρουσιάστηκε το 1998 ως NT650V Deauville, μια τουριστική GT μοτοσυκλέτα με ενσωματωμένες βαλίτσες και βασισμένη στην Transalp 650 – αν και το δεύτερο συνθετικό, που προέρχεται από μια Γαλλική πόλη στην ακτή της Νορμανδίας, δε χρησιμοποιήθηκε παντού, όπως λ.χ. στην...

 • SYM 9/8

  SYM TL 500 - Video: Δείτε τον πίνακα οργάνων και ακούστε το σε λειτουργία

  Δείτε σε walkaround video τα όργανα του SYM TL 500 2020, τα οποία περιλαμβάνουν 2 έγχρωμες οθόνες και σύστημα εναλλαγής "προσόψεων" (watch-faces) με πολλές-πολλές πληροφορίες.

 • ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ 10/8

  Honda X-ADV 150 - Διέρρευσαν φωτογραφιές και video

  Tελικά οι φήμες επιβεβαιώθηκαν και η Honda παρουσιάζει σήμερα 18/7/2019 στο σαλόνι αυτοκινήτου και μοτοσυκλέτας GIIAS 2019 της Ινδονησίας το νέο X-ADV 150!