Triumph Bonneville T120 2021: Δίαιτα και τεχνολογία


Οι μεγάλες Bonneville T120 της Triumph πληρούν τις Euro 5 προδιαγραφές, ενώ είναι 7 κιλά ελαφρύτερες, έχουν βελτιωμένα φρένα και ακόμα περισσότερη τεχνολογία

  • ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΑΖΗΣ
  • 24/2/2021

Για το 2021 οι μεγάλες Bonneville T120 της Triumph πληρούν τις Euro 5 προδιαγραφές, ενώ είναι 7 κιλά ελαφρύτερες, έχουν βελτιωμένα φρένα, ακόμα περισσότερη τεχνολογία, ομορφότερα όργανα και μπορούν να εξοπλιστούν με 116 επίσημα έξτρα αξεσουάρ!

Κάθε φορά που μια μοτοσυκλέτα αλλάζει Euro προδιαγραφές, η εταιρεία της προχωρά σε μια αναβάθμιση που άλλοτε είναι επιφανειακή, άλλοτε όμως έχει ουσία και κάνει τη διαφορά.

Κάπως έτσι, η Triumph κατάφερε να κόψει ΕΦΤΑ ολόκληρα κιλά από τις T120 & T120 Black του 2021, ενώ η βελτίωση είναι ακόμα σημαντικότερη καθώς μεγάλο μέρος των 7 αυτών κιλών προέρχεται από το μη-αναρτώμενο βάρος (νέες, ελαφρές αλουμινένιες ζάντες), με μεγάλα οφέλη στην ευελιξία των μοτοσυκλετών.

Νέα, καλύτερης σειράς είναι τα φρένα της Brembo, ενώ αναβαθμισμένα είναι τα ηλεκτρονικά των Τ120 με Cruise Control και βελτιωμένα Riding Modes, και με ακόμα καλύτερη απόκριση στο γκάζι.

Για τη νέα χρονιά, ο δικύλινδρος κινητήρας των 1.200 κ.εκ. διαθέτει ελαφρύτερο στρόφαλο, βελτιωμένο συμπλέκτη και επίσης βελτιωμένο αντικραδασμικό άξονα, για ελαφρύτερες κινούμενες μάζες, με αποτέλεσμα την ταχύτερη απόκριση στο γκάζι.

Η χορταστική ροπή των του μεγάλου δικύλινδρου κινητήρα αποδίδεται από χαμηλά μέχρι τις μεσαίες, φτάνοντας τη μέγιστη τιμή των 10,5 κιλών μόλις στις 3.500 rpm!

Αντίστοιχα, η μέγιστη ιπποδύναμη των 79 hp αποδίδεται στις 6.550 rpm.

Και τα 2 μοντέλα έχουν αραιά διαστήματα service, κάθε 16.000 χιλιόμετρα.

Οι νέα ελαφρές ζάντες των 18 και 17 ιντσών, εμπρός και πίσω αντίστοιχα, μειώνουν δραστικά το μη-αναρτώμενο βάρος, κάνοντας τις Τ120 πιο ευέλικτες και μανιτζέβελες παντού.

Τα νέα φρένα παρέχουν δυνατότερο φρενάρισμα με καλύτερη αίσθηση, ενώ νέας γενιάς είναι το ABS, αλλά και το Traction Control που μπορεί αν θέλετε να απενεργοποιηθεί.

Το Cruise Control είναι πλέον στον στάνταρ εξοπλισμό, ενώ έχουμε 2 Riding Modes, Rain και Road.

Ο συμπλέκτης διαθέτει υποβοήθηση ώστε να έχει μαλακό τράβηγμα στη μανέτα, το κλειδί της μοτοσυκλέτας διαθέτει immobilizer, κάτω από τη σέλα έχουμε θύρα USB, και υπάρχουν αναμονές για θερμαινόμενα γκριπ.

Ο προβολέας έρχεται με DRL LED φωτισμό, ενώ νέα είναι τα «πρόσωπα» των ρολογιών-οργάνων, με παραδοσιακή γραμματοσειρά και vintage χρώματα. Στις 2 μικρές ένθετες ψηφιακές οθόνες ο αναβάτης μπορεί να δει πληθώρα ενδείξεων, όπως σχέση κιβωτίου, κατάσταση

Για ακόμα πιο vintage look, το ρεζερβουάρ διαθέτει 3 ανάγλυφες μεταλλικές μπάρες στα πλαϊνά του, στο σημείο των λογότυπων της Triumph.

Οι διαφορές μεταξύ των 2 εκδόσεων της Τ120 είναι χρωματικές / αισθητικές, με τη βασική έκδοση να «προτιμά» το χρώμιο, και την T120 Black να αρέσκεται στο μαύρο χρώμα, ενώ διαθέτει και καφέ σέλα.

Η Triumph διαθέτει 116 γνήσια αξεσουάρ για να εξοπλίσει ο αναβάτης την Τ120 του, και να την κάνει όσο μοναδική θέλει.

Η Τ120 θα διατίθεται σε μαύρο χρώμα (Jet Black) και σε 2 χρωματικούς συνδυασμούς (Cordovan Red / Silver Ice, και Cobalt Blue / Silver Ice), αμφότεροι με χρυσή ρίγα στο ρεζερβουάρ βαμμένη με το χέρι!

Η Τ120 Black θα διατίθεται είτε σε Jet Black, είτε σε Matt Jet Black / Matt Graphite με ασημένια ρίγα στο ρεζερβουάρ βαμμένη με το χέρι!