Thrust Motor Huracan 400: Έρχεται στην Ελλάδα!


Το τέταρτο μοντέλο της νέας εταιρείας καταφτάνει σύντομα στη χώρα μας, με εντυπωσιακή εμφάνιση και πλούσιο εξοπλισμό.

  • ΣΠΥΡΟΣ ΤΣΑΝΤΗΛΑΣ
  • 10/2/2022

Η Thrust Motor κάνει εδώ και λίγο καιρό τα πρώτα της βήματα στην ελληνική αγορά με τρία αξιόλογα σκούτερ που πρόσφατα σας παρουσιάσαμε: Explorer 300, Alexone 125 και Caesar 125.

Πρόκειται για καινούργια μοντέλα που κατασκευάζονται από μια νέα και δυναμική εταιρεία από την Κίνα, την Taro Motor, η οποία δραστηριοποιείται ως ανεξάρτητη μπράντα από το 2018, ανήκοντας στην ευρύτερη εταιρική δομή της Zhejiang Chuangtai Bicycle Industry Co., Ltd.

To Huracan 400 σχεδιάστηκε στη Γαλλία από το γνωστό Yacouba Design Studio, δανείζεται το όνομά του από το ομώνυμο μοντέλο της Lamborghini, ενώ εμπνέεται εμφανέστατα από τις γραμμές των Ducati Panigale στο μπροστινό μέρος με μια αύρα Diavel στην ουρά.

Το πρωτογνωρίσαμε τον περασμένο Σεπτέμβρη, όταν βραβεύτηκε για τη σχεδίασή του στη μεγάλη έκθεση της Κίνας, CIMA Motor 2021, τότε όμως δεν γνωρίζαμε ακόμη πως θα έμελλε να το δούμε και στους ελληνικούς δρόμους.

Το νέο αυτό σκούτερ εξελίχθηκε την τελευταία τριετία από την Taro για να αποτελέσει τη νέα της ναυαρχίδα και αιχμή το δόρατος για την εξαγωγική της προσπάθεια. Στην Κίνα θα διατεθεί ως TR400T συνοδευόμενο και από εκδόσεις 125 και 300 κυβικών – ωστόσο προς το παρόν στην Ελλάδα γνωρίζουμε πως θα έρθει η πρώτη παραλλαγή που παρουσιάστηκε, αυτή με τον νέο μεγάλο κινητήρα. Οι άλλες δύο δεν έχουν εμφανιστεί ακόμη ούτε στην Κίνα, αλλά δεδομένου ότι τα μοτέρ 125 και 300 υπάρχουν ήδη, η εξέλιξή τους θα είναι πολύ πιο απλή και γρήγορη.

Ο νέος υγρόψυκτος μονοκύλινδρος κινητήρας μετρά χωρητικότητα 359 cc, με μέγιστη απόδοση 28.2 hp στις 8,000 rpm και 2.9 kgm στις 7,000 rpm για υγρό βάρος 186 κιλών.

Εξοπλίζεται καλά, με στοιχεία όπως οι δύο μπροστινοί δίσκοι με ακτινικές δαγκάνες (πιθανώς διπίστονες, δεν διευκρινίζεται) και δικάναλο σύστημα ABS, κυλώντας σε τροχούς 15 ιντσών μπροστά (120/70-15) και 14 πίσω (140/70-14).

Συνεχίζει δε δυναμικά στη λίστα του στάνταρ εξοπλισμού με στοιχεία όπως σύστημα keyless, ρυθμιζόμενη ζελατίνα, θερμαινόμενα γκριπ, cruise control και μια έγχρωμη TFT οθόνη 6.2 ιντσών στα όργανα.

Αναμένουμε σύντομα να μάθουμε περισσότερες πληροφορίες για το Huracan 400, τόσο στα τεχνικά του χαρακτηριστικά που ακόμη δεν έχουν γίνει αναλυτικά γνωστά ούτε στην Κίνα, καθώς και τις ειδικότερες πληροφορίες που μας απασχολούν περισσότερο – πότε και πόσο;

Ελληνική ιστοσελίδα Thrust Motor Huracan 400