SYM FNX 125: Έφτασε στην Ελλάδα, ιδού η τιμή του


Το FNX 125 είναι το νέο scooter της SYM στην Ελλάδα, ένα scooter του οποίου το παγκόσμιο προωθητικό βίντεο είχε γυριστεί το 2018… στη χώρα μας, με πλάνα από την Πλάκα, το φράγμα του Μαραθώνα κ.α.!

  • ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΑΖΗΣ
  • 3/3/2022

Η αλήθεια είναι πως η έλευση του FNX 125 στην Ελλάδα άργησε και το περιμέναμε αρκετά νωρίτερα, αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ.

Πρόκειται για ένα σπορ και πρακτικό scooter με μικρούς τροχούς 12 ιντσών, που συνδυάζει το προχωρημένο design με δοκιμασμένες, απλές λύσεις, για να κρατηθεί χαμηλά το κόστος, ώστε να φτάσουμε τα 2.695 ευρώ που κοστίζει στη χώρα μας.

Τεχνολογίας LED είναι τα φώτα του FNX, τόσο μπροστά όσο και πίσω, ενώ ο LCD ψηφιακός πίνακας οργάνων, διαθέτει αυτόματη ρύθμιση επιπέδου φωτεινότητας.

Το άνοιγμα της σέλας ελέγχεται από ένα διακόπτη δίπλα στον κεντρικό διακόπτη, χωρίς να χρειάζεται να βγει το κλειδί, ενώ ο αποθηκευτικός χώρος κάτω από τη σέλα έχει αρκετό χώρο για ένα full face κράνος και μικροαντικείμενα.

Ο κινητήρας του FNX 125 είναι μεν αερόψυκτος, ταυτόχρονα όμως πληροί τις προδιαγραφές Euro 5, προσφέρει ικανοποιητικές επιδόσεις με ισχύ 11.3 hp, και ροπή 1 kgm και κατανάλωση 2,4L/100km (εργαστηριακή μέτρηση WMTC 3).

Το FNX φέρει το γνωστό μας και από το best seller Symphony ST, σύστημα A.L.E.H., ένα έξυπνο σύστημα ανάρτησης του κινητήρα που αποσβένει το φαινόμενο της ανύψωσης του στις επιταχύνσεις, διατηρώντας παραδειγματική σταθερότητα και αποτινάζοντας το “κουσούρι” πολλών scooter που τα αισθάνεσαι “κομμένα στα δύο” σε σβέλτη οδήγηση. Κι όπως έχουμε δει και εμείς μέσα από τη δοκιμή του Symphony, το σύστημα δουλεύει απρόσμενα καλά!

Ο ανεφοδιασμός καυσίμου είναι εύκολος καθώς η τάπα του ρεζερβουάρ βρίσκεται στο εσωτερικό της ποδιάς χωρίς να απαιτείται μετακίνηση των αναβατών για τον ανεφοδιασμό καυσίμου.

Η τοποθέτηση του ρεζερβουάρ χαμηλά κάτω από τα πόδια του αναβάτη προσφέρει τα μέγιστα στο χαμηλό κέντρο βάρους και κατ’ επέκταση στην ευελιξία, ενώ παραχωρεί επιπλέον αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη σέλα.

Σημειώστε τέλος πως έχουμε και ανοιχτό αποθηκευτικό χώρο και αναδιπλούμενο γάντζο στο εσωτερικό της ποδιάς αλλά και θύρα ταχυφόρτισης USB QC 2.0.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την επίσημη σελίδα του scooter στην Ελλάδα, ΕΔΩ.