Suzuki V-Strom 800DE 2023


Η Suzuki μόλις αποκάλυψε στο Μιλάνο τον νέο της κινητήρα, δικύλινδρο σε σειρά, με τον οποίο κάνει ένα νέο ξεκίνημα το V-Strom.

  • ΣΠΥΡΟΣ ΤΣΑΝΤΗΛΑΣ
  • 10/11/2022

Με το νέο V-Strom 800DE η Suzuki μας συστήνει τον νέο της κινητήρα, δικύλινδρο σε σειρά με στρόφαλο χρονισμένο στις 270 μοίρες (για να προσομοιάζει V2 σε λειτουργία και ήχο) με 776 cc, 83 hp στις 8,500 rpm και 7.9 kgm ροπής στις 6,800 rpm.

Το νέο V-Strom 800DE έρχεται με χωμάτινες βλέψεις, φορώντας τροχούς 21 και 17 ιντσών μπροστά και πίσω, με διαδρομές 220 mm στις αναρτήσεις και ισόποση απόσταση από το έδαφος.

Ο κινητήρας εδράζει σε ατσάλινο πλαίσιο, μια επιλογή που επίσης δείχνει προς το χώμα, ή τη διπλή χρήση για να είμαστε πιο ακριβείς, με προστατευτικό εξοπλισμό στο βασικό πακέτο που περιλαμβάνει χούφτες, σίτα ψυγείου και ποδιά κινητήρα.

Στα ηλεκτρονικά του συναντάμε ρυθμιζόμενο traction control, με τρία επίπεδα εμπλοκής για την άσφαλτο και μια G mode για το χώμα. Διαθέτει επίσης δύο επίπεδα επέμβασης του ABS, συν τη δυνατότητα πλήρους απενεργοποίησής του.

Ένα quickshifter δύο δρόμων (ανέβασμα-κατέβασμα σχέσης) ανήκει επίσης το στάνταρ πακέτο του V-Strom 800DE, όπως και τα γνωστά βοηθήματα low rpm assist, για να μη σβήνει το μοτέρ στην εκκίνηση από στάση, και Suzuki Easy Start System με το οποίο αρκεί ένα πάτημα της μίζας για να εκκινήσει ο κινητήρας.

Εμφανισιακά η Suzuki δεν ξεμακραίνει ιδιαίτερα από το γνωστό σουλούπι της οικογένειας, ενσωματώνοντας και το νέο μοντέλο στην αισθητική DR Big που χαρακτηρίζει το 1050.

Το νέο Suzuki V-Strom 800DE θα είναι διαθέσιμο σε κίτρινο με μπλε-μωβ λεπτομέρειες (μπλε το λέει η Suzuki, μωβ βλέπουμε εμείς), σε γκρίζο ματ με κίτρινες λεπτομέρειες και μαύρο με χρυσές ζάντες και μπλε-μωβ ανταύγειες.

Περιμένουμε δε με ενδιαφέρον να μάθουμε το ονομαστικό του βάρος, κάτι που δεν αναφέρεται στο αρχικό δελτίο Τύπου της Suzuki.