Suzuki GSX-R1000R Legend Edition: Επτά πρωταθλητές, επτά ρέπλικες


Η ιταλική αντιπροσωπεία της Suzuki διοικείται από καταπληκτικούς μερακλήδες. Τέλος.

  • ΣΠΥΡΟΣ ΤΣΑΝΤΗΛΑΣ
  • 23/12/2020

Φέτος η Suzuki γιορτάζει τα 100ά της γενέθλια και αυτή η πολύ σημαντική επέτειος συνάντησε δύο συμπτώσεις, μια αρνητική και μια θετική. Αρχικά η πανδημία και όλα τα δεινά που έχει επισύρει έριξαν βαριά σκιά σε μια εταιρεία που οπωσδήποτε θα ήθελε να γιορτάσει τον ένα αιώνα ζωής παρέα με το κοινό της, όμως εδώ και μήνες τέτοιου είδους εκδηλώσεις αποτελούν απαγορευμένο καρπό.

Από την άλλη, ήρθε ο Joan Mir να της χαρίσει έναν παγκόσμιο τίτλο Αναβατών MotoGP και, με την πολύτιμη συνδρομή του Alex Rins, και τον τίτλο Κατασκευαστών. Αυτό το τόσο αναπάντεχο δώρο οπωσδήποτε νοστίμεψε ιδιαίτερα τη δύσκολη αυτή χρονιά.

Joan Mir replica

Πριν λίγο καιρό η Suzuki παρουσίασε μια επετειακή έκδοση του GSX-R1000R της, φυσικά βαμμένη στα χρώματα της ομάδας MotoGP και του θαύματος που ολοκλήρωσε φέτος – έκδοση που είναι διαθέσιμη και στην Ελλάδα.

Στην Ιταλία ωστόσο η εκεί αντιπροσωπεία της Suzuki το τερμάτισε με κάθε δυνατό καλό τρόπο. Καλωσορίστε τη νέα σειρά GSX-R1000R Legend Edition.

Επτά διαφορετικά GSX-R1000R, το καθένα βαμμένο ως ρέπλικα των ανάλογων Suzuki που έχουν κατακτήσει κάθε έναν από τους επτά τίτλους της εταιρείας στα GP.

Έτσι έχουμε δύο μοτοσυκλέτες στα χρώματα των ανάλογων RG500 με τα οποία ο Barry Sheene κατέκτησε δύο διαδοχικά παγκόσμια πρωταθλήματα το 1976 και 1977.

Μετά έρχεται το RG500 με το οποίο ο Marco Lucchinelli κατέκτησε τη μεγάλη κατηγορία το 1981, καθώς και το συνεχόμενο πρωτάθλημα του 1982 με τον Franco Uncini στη σέλα του RG.

Η συνέχεια μας ταξιδεύει στο 1993 και τον τίτλο του ενός και μοναδικού Kevin Schwantz (κεντρική φωτογραφία) με τη χορηγία της Lucky Strike και τον θρυλικό αριθμό 34.

Το προτελευταίο βήμα μας πάει στο 2000 και τον Kenny Roberts Jr, ο οποίος είχε κατακτήσει τον τελευταίο τίτλο της Suzuki στο MotoGP πριν το φετινό κατόρθωμα του Joan Mir, η ρέπλικα του οποίου συμπληρώνει τη μαγική αυτή επτάδα.

Barry Sheene 1977 replica

Κάθε ένα από τα GSX-R1000R της σειράς Legend Edition ξεχωρίζει φυσικά από τα μοναδικά γραφικά και αυτοκόλλητα που παραπέμπουν στις ανάλογες παγκόσμιες πρωταθλήτριες του παρελθόντος, αλλά όλα έχουν ενισχυθεί με τελικό εξάτμισης της Akrapovic (ομολογκαρισμένο για χρήση δρόμου) και πλαστικό κάλυμμα ουράς σε ασορτί γραφικά.

Οι μοτοσυκλέτες αυτές δεν υπάρχουν σε βιτρίνες εκθέσεων και μπορεί κανείς να τις παραγγείλει αποκλειστικά και μόνο μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος της ιταλικής Suzuki με μια προκαταβολή €500.

Η τιμή τους στην Ιταλία ανακοινώνεται στα διόλου ευκαταφρόνητα €22,500, ΦΠΑ συμπεριλαμβανομένου.