Suzuki Burgman 400 2021: Ωριμότητα


Η Suzuki παρουσίασε το Euro 5 Burgman 400 με Traction Control, Easy Start, νέα όργανα και αλλαγές στον μονοκύλινδρο κινητήρα των 400 cc

  • ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΑΖΗΣ
  • 30/3/2021

Το Burgman 400 έκανε το ντεμπούτο του το 1998, εντυπωσιάζοντας με το καλημέρα και χαράσσοντας τη δική του ιστορία στα μεγάλα πολυτελή scooter.

Η εταιρεία του Hamamatsu αναβάθμισε το σκούτερ της το 2006 και το 2018, ενώ το 2021 καταφθάνει η Euro 5 ανανεωμένη έκδοση. Στο επίκεντρο του φρεσκαρίσματος βρίσκεται ο βελτιωμένος κινητήρας, που σύμφωνα με τη Suzuki παρέχει μπόλικη ροπή σε χαμηλές και μεσαίες στροφές, και βελτιωμένη απόκριση στο γκάζι.

Νέα είναι η κυλινδροκεφαλή με τα δύο μπουζί -με ταυτόχρονη ανάφλεξη- για μέγιστες επιδόσεις, βελτιωμένη αποδοτικότητα καύσης και καλύτερη κατανάλωση. Ο νέος χρονισμός της ανάφλεξης βοηθά επίσης στην πιο εύκολη εκκίνηση και στο πιο σταθερό ρελαντί, ενώ μειώνεται ο κίνδυνος για «πειράκια» ψηλά, δηλαδή για αυτανάφλεξη.

Ως αποτέλεσμα ο χρονισμός της ανάφλεξης μπορεί να γίνει σε σημείο που η δύναμη παράγεται πιο εύκολα, αυξάνοντας έτσι την τελική ταχύτητα.

Νέο είναι το σύστημα εμπλουτισμού των καυσαερίων με φρέσκο αέρα, για τις Euro 5 προδιαγραφές.

Διαφορετικό είναι το προφίλ των εκκεντροφόρων, και οι εγχυτήρες του ψεκασμού έχουν πλέον 10 τρύπες από 16. Για πρώτη φορά έχουμε και δεύτερο καταλύτη, πάντα για την κάλυψη των Euro 5 προδιαγραφών ρύπων.

Μια από τις μεγαλύτερες αλλαγές του ανανεωμένου Burgman 400 είναι η προσθήκη συστήματος ελέγχου πρόσφυσης (Traction Control), ενώ νέα είναι και η μονάδα ABS, 36 γραμμάρια ελαφρύτερη από την προηγούμενη.

Κάτω από τη σέλα βρίσκουμε μεγάλο αποθηκευτικό χώρο 42 λίτρων, συν 6.3 λίτρα στα μπροστινά ντουλαπάκια, με θύρα φόρτισης μικροσυσκευών στο δεξί εξ αυτών.

Το σύστημα Easy Start της ιαπωνικής φίρμας σημαίνει πως ο αναβάτης πιέζει άπαξ την μίζα, και εκείνη γυρίζει συνέχεια, μέχρι να βάλει μπροστά το Burgman, δίχως να χρειάζεται να έχετε πατημένο το κουμπί.

Η σέλα είναι τεραστίων διαστάσεων, τα μαρσπιέ φαρδιά, με τα πλαστικά να προστατεύουν πλήρως τους επιβαίνοντες από λάσπες και νερά.

Τα φώτα είναι full LED, ενώ το Burgman έρχεται με σύστημα Suzuki Advanced Immobiliser (SAIS), για αυξημένη αντικλεπτική ασφάλεια. Επιπλέον η Suzuki έχει δημιουργήσει ένα σημείο από το οποίο μπορεί ο αναβάτης να περάσει αλυσίδα ασφαλείας και να δέσει το scooter σε σταθερό σημείο.

Το νέο Burgman 400 θα είναι διαθέσιμο από το Καλοκαίρι σε ασημί, μαύρο και γκρι χρώμα, με μπλε ζάντες.