Silence S04 Nanocar


Μετά το ηλεκτρικό της σκούτερ S01, η ισπανική εταιρεία παρουσίασε το πρώτο της μικρό αυτοκίνητο πόλης με την ίδια τεχνολογία μπαταριών.

  • ΣΠΥΡΟΣ ΤΣΑΝΤΗΛΑΣ
  • 16/12/2021

Η Silence έγινε γνωστή από το πρώτο της σκούτερ, το ηλεκτρικό S01 που ήδη έχουμε γνωρίσει και με το σηματάκι της SEAT. Στις 30 Οκτωβρίου η ισπανική εταιρεία αποκάλυψε στη Βαρκελώνη το S04, το πρώτο της αυτοκίνητο πόλης που η ίδια βαφτίζει ως Nanocar, και στη συνέχεια προέβη στην παγκόσμια παρουσίασή του στο σαλόνι του Μιλάνου, EICMA 2021.

Η επιλογή της EICMA εξυπηρετεί τη λογική του S04, το οποίο κατά τη Silence “συνιστά με νέα κατηγορία που την αποκαλούμε nanocar και η οποία συνδυάζει τεχνολογία, συνδεσιμότητα, αφαιρούμενες μπαταρίες, μηδενικούς ρύπους και ελάχιστο αποτύπωμα άνθρακα με τα πλεονεκτήματα της μοτοσυκλέτας (ευελιξία, μικρό βάρος, εύκολο παρκάρισμα) αλλά και την άνεση και ασφάλεια ενός τετράτροχου".

Με διαστάσεις 2.28 x 1.29 x 1.59 m και ελάχιστη ακτίνα στροφής 3.5 m, το S04 φαίνεται να στηρίζει τις δηλώσεις του για αστική ευελιξία.

Κινείται από έναν ηλεκτροκινητήρα 14 kW (18.8 hp) με τελική ταχύτητα 90 km/h και αυτονομία που φτάνει ως τα 149 χιλιόμετρα με μια φόρτιση. Τροφοδοτείται από δύο μπαταρίες με συνολική χωρητικότητα 11.2 kWh, ίδιες με αυτές του σκούτερ S01, δηλαδή αφαιρούμενες και εύκολες στη μεταφορά ως τρόλεϊ με τα ροδάκια και τον τηλεσκοπικό τους βραχίονα.

Διατίθεται δε και σε έκδοση με μοτέρ 6 kW (8 hp) και τελική ταχύτητα 45 km/h, η οποία σε πολλές χώρες της Ε.Ε. επιτρέπει την οδήγησή του με δίπλωμα μοτοποδηλάτου.

Το S04 είναι πισωκίνητο, φορά λάστιχα 155/65-114 και σταματά με δισκόφρενα μπρος-πίσω, ενώ το ABS είναι προαιρετικό.

Εξοπλίζεται με LED φώτα, ηλεκτρικά παράθυρα, έγχρωμη 7-ιντση TFT οθόνη με συνδεσιμότητα Bluetooth, keyless χειρισμό και μια εφαρμογή για τηλέφωνα που επιτρέπει αρκετές απομακρυσμένες λειτουργίες του αυτοκινήτου.

Ένα ενδιαφέρον στοιχείο που αποκάλυψε η Silence στο Μιλάνο ήταν η πρόθεσή της να στήσει σταθμούς ανταλλαγής μπαταριών, έτσι ώστε να εξαλειφθεί η ανάγκη φόρτισης από τον ιδιοκτήτη.

Στην Ισπανία το S04 προβλέπεται να διατεθεί από το πρώτο τρίμηνο του 2022, με αρχική τιμή €7,500.

Στην Ελλάδα η εταιρεία αντιπροσωπεύεται από τη Silence Greece

Ιστοσελίδα S04 Nanocar