Royal Enfield Meteor 350 2021 - Νέο cruiser από την Ινδία


Η Royal Enfield παρουσίασε επίσημα το Meteor 350 του 2021, την εξέλιξη του Thunderbird 350X με νέο πλαίσιο, νέο κινητήρα, ABS και GPS στον στάνταρ εξοπλισμό.

  • ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΑΖΗΣ
  • 6/11/2020

Το design του Meteor είναι πιο δουλεμένο και πιο όμορφο από του Thunderbird, με κλασικές Cruiser γραμμές.

Στην καρδιά της μοτοσυκλέτας βρίσκουμε έναν τετράχρονο αεροελαιόψυκτο μονοκύλινδρο κινητήρα 349 cc με απόδοση 20.2 hp / 6,100 rpm και 3.7 kg.m / 4,000 rpm. Το κιβώτιο είναι 5 σχέσεων και η τροφοδοσία γίνεται με ηλεκτρονικό ψεκασμό.

Η Enfield πρόσθεσε αντικραδασμικό άξονα στον κινητήρα, για λιγότερους κραδασμούς και λιγότερη κούραση στο ταξίδι.

Το ρεζερβουάρ με το κλασικό σχήμα σαν δάκρυ χωρά 15 λίτρα καυσίμου.

Νέο είναι το ατσάλινο και κλειστό σωληνωτό πλαίσιο, πιο δυνατό και άκαμπτο από πριν. Το μεταξόνιο βρίσκεται στα 1,400 mm και το ύψος σέλας στα χαμηλά 765 mm.

Μπροστά το Meteor φορά 19άρη τροχό, ενώ πίσω 17άρη, αμφότεροι με tubeless ελαστικά.

Στις αναρτήσεις βρίσκουμε ένα μη-ρυθμιζόμενο συμβατικό πιρούνι 41 mm με διαδρομή 130 mm, και 2 αμορτισέρ πίσω με ρύθμιση προφόρτισης σε 6 θέσεις.

Στα φρένα έχουμε δυο δισκόφρενα, ένα σε κάθε τροχό, με το μπροστινό να έχει διάμετρο 300 mm και διπίστονη δαγκάνα, ενώ το πίσω έχει διάμετρο 270 mm και μονή δαγκάνα. Η μοτοσυκλέτα φορά δικάναλο ABS στον στάνταρ εξοπλισμό.

Στο κόκπιτ βρίσκουμε σε πρώτο ρόλο ένα μεγάλο στρογγυλό όργανο που φέρνει στο μυαλό εκείνο των Husqvarna Pilen, με αναλογικές ενδείξεις κοντέρ, και με ψηφιακή οθόνη με ενδείξεις σχέσεις κιβωτίου, ολικού και μερικών χιλιομετρητών, ένδειξη στάθμης καυσίμου, ρολογιού, Eco riding, κ.α.

Δίπλα του υπάρχει ένα ακόμα, αρκετά μικρότερο στρογγυλό όργανο που η RE ονομάζει Tripper navigation system. Πρόεκιται για GPS με turn-by-turn λειτουργία, που δουλεύει με σύνδεση μέσω Bluetooth της μοτοσυκλέτας με το smartphone του αναβάτη.

Πέρα από το GPS, που βρίσκεται στον στάνταρ εξοπλισμό, το Meteor 350 έρχεται και με πρίζα φόρτισης USB.

Η μοτοσυκλέτα διατίθεται σε 7 χρώματα, ενώ η RE έχει προνοήσει για μια εκτενέστατη σειρά επίσημων αξεσουάρ για να κάνει ο πελάτης μοναδικό το Meteor του.

Ακόμα δεν γνωρίζουμε αν θα δούμε το Meteor 350 και στην Ευρώπη ή αν η RE θα προτιμήσει να περιμένει για να μας φέρει την έκδοση των 650 δικύλινδρων κυβικών, που ακούγεται πως ετοιμάζει.