RGNT Motorcycles: Ηλεκτρική startup από τη Σουηδία


Νέα κατασκευάστρια ηλεκτρικών μοτοσυκλετών, μπαίνει στην Ευρωπαϊκή αγορά δυναμικά με το RGNT One

  • ΣΠΥΡΟΣ ΤΣΑΝΤΗΛΑΣ
  • 2/2/2021

Με έδρα στη Σουηδική πόλη Kungsbacka, κοντά στο Gothenburg, η RGNT Motorcycles έκανε το 2020 τα πρώτα της βήματα στην κατασκευή ηλεκτρικών μοτοσυκλετών. Το ντεμπούτο της στην παραγωγή έγινε με τη μοτοσυκλέτα One, μια γυμνή roadster με κλασικές γραμμές και απόδοση προδιαγραφών Α1 (κατηγορία L3e).

Συγκεκριμένα, το RGNT One κινείται από έναν ηλεκτροκινητήρα στο κέντρο του πίσω τροχού με απόδοση που φτάνει ως τους 15 hp.

Τροφοδοτείται από μια μπαταρία 7.7 kWh η οποία απαιτεί περίπου 8 ώρες για πλήρη φόρτιση σε μια τυπική οικιακή παροχή, κινώντας τα 165 κιλά του One με μέγιστη αυτονομία έως 120 χιλιόμετρα και τελική ταχύτητα 120 km/h.

Η μοτοσυκλέτα εξοπλίζεται με μια μεγάλη έγχρωμη TFT οθόνη 7 ιντσών, φώτα LED της Motogadget, δισκόφρενα και δαγκάνες της ISR, ενώ κυλά πάνω σε 18άρες ζάντες Excel Τakasago ντυμένες με λάστιχα Avon Roadrider.

Η RGNT One είναι ήδη διαθέσιμη για προπαραγγελία με αρχική τιμή €10,500, ωστόσο ο πελάτης μπορεί να προσθέσει κάποιες δικές του πινελιές στο χρώμα του ρεζερβουάρ, στη σέλα και στα περιφερειακά, ανεβάζοντας κατά μερικές εκατοντάδες ευρώ την τελική λιανική τιμή.

Σύμφωνα με την RGNT οι πρώτες παραδόσεις εκτιμώνται για τον Μάρτιο 2021, καθώς ήδη ετοιμάζεται μια δεύτερη εκδοσή του One, αυτή τη φορά σε Scrambler αισθητική, πάνω στην ίδια τεχνική βάση.