QJ Motor SVT 650 Adventure: έρχεται στην EICMA 2022


Η κινέζικη QJ Motor εξαπλώνεται στην ευρωπαϊκή αγορά και εντείνει την παρουσία της με την αναμενόμενη εμφάνιση της SVT650 στην έκθεση της EICMA τον Νοέμβριο

  • ΤΡΥΦΩΝΑΣ ΚΑΡΑΒΟΥΛΙΑΣ
  • 19/10/2022

Η κινέζικη QJ  έδωσε μία δεύτερη ζωή στην πρώην ιταλική Benelli με τα Lencino και TRK 502. Ταυτόχρονα η μητρική εταιρεία QJ Motor εξαπλώνεται στην ευρωπαϊκή αγορά με τα γυμνά SRK και τα SRV cruiser. Και συνεχίζει με την αναμενόμενη εμφάνιση της SVT650 στην έκθεση της EICMA τον Νοέμβριο.

Πρόκειται για μία adventure μοτοσυκλέτα  μεσαίου κυβισμού που φιλοδοξεί να ανταγωνιστεί τις Yamaha Tenere 700 και  Aprilia Tuareg 660. Κάτω από το πλαστικό της κουστούμι λειτουργεί ο κινητήρας του Suzuki V-Strom 650 ο οποίος αποδίδει 71 ίππους στις 8.000 σ.α.λ. και και 6,3 kgm ροπής στις 6.500 σ.α.λ.

Περισσότερες λεπτομέρειες δεν υπάρχουν από την κινέζικη εταιρεία. Αυτό που φαίνεται από τις υπάρχουσες φωτογραφίες είναι μία μοτοσυκλέτα αισθητικής rally. Διαθέτει κοντό ανεμοθώρακα, και όλα τα απαραίτητα προστατευτικά για τα πλαστικά, αλουμινένια ποδιά για  το κάρτερ, χούφτες για τα χέρι, επίσης υπάρχουν βάσεις και αντίστοιχη τριπλέτα βαλιτσών. 

Όλα πάντως δείχνουν ότι οι κινέζικες εταιρείες κατασκευής έχουν βάλει στα σοβαρά στόχο την ευρωπαϊκή αγορά, παρουσιάζοντας τη μία μετά την άλλη μοτοσυκλέτες που δείχνουν, οπτικά τουλάχιστον, ότι μπορούν να σταθούν απέναντι στον απαιτητικό ανταγωνισμό. Το (άμεσο) μέλλον, θα δείξει!