QJ Motor SRK 600 RR 2023: H πρώτη QJ με Cornering ABS


Οπλίζονται με όλο και περισσότερη, σημαντική τεχνολογία οι μοτοσυκλέτες από την Κίνα. Τώρα, είναι η σειρά του Cornering ABS ή, όπως το αποκαλεί  η Bosch, MSC.

  • ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΥΣΤΙΛΟΓΛΟΥ
  • 10/2/2023

H QJ Motor είναι μία από τις μεγαλύτερες κατασκευάστριες εταιρείες μοτοσυκλετών της νέας εποχής. Με έδρα την Κίνα, η QJ Motor είναι γνωστή για την ευρεία γκάμα μοτοσυκλετών της, αλλά και την σύνδεση της με την Benelli, καθώς μοιράζονται την ίδια εταιρική «στέγη». Οι Κινέζοι κατασκευαστές βρίσκονται στις καλύτερες τους μέρες και δείχνουν ότι έχουν διάθεση ανάπτυξης και κυριαρχίας, συνεργαζόμενες σχεδόν κατά κανόνα, πλέον, με προμηθευτές-κολοσσούς.

Πριν λίγες ώρες, η QJ Motor αποκάλυψε την νέα SRK 600 RR 2023, η οποία είναι η πρώτη μοτοσυκλέτα της εταιρείας, που εξοπλίζεται με Cornering ABS. Αυτή είναι και η βασική της διαφοροποίηση από το παρελθόν, αφού για την SRK 600 έχουμε ξαναγράψει περισσότερες από μία φορές.

Στο νέο μοντέλο για το 2023, η QJ Motor άλλαξε το ABS δύο καναλιών, με το νέο σύστημα MSC της Bosch (δηλαδή, Motorcycle Stability Control), όπως κανονικά λέγεται το Cornering ABS. Πέρα από τη δυνατότητα να προσαρμόζει την επεμβατικότητα του, ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης και την κλίση της μοτοσυκλέτας, το MSC μπορεί ακόμα να υποβοηθήσει την εκκίνηση σε ανηφόρες, ενεργοποιώντας στιγμιαία τα φρένα – μια λειτουργία γνωστή και ως Hill Start.

Το QJ Motor SRK 600 RR 2023 έχει και άλλα μοντέρνα «καλούδια» στα ηλεκτρονικά, όπως TFT οθόνη, χαρτογραφήσεις ισχύος, quickshifter, keyless σύστημα, ενώ λόγος γίνεται και για Traction Control με δυνατότητα μεταβολής φρένου κινητήρα. Το ίδιο… δεν μπορεί να ειπωθεί για τα κύρια μηχανικά του μέρη, καθώς όπως αναφέρεται, το SRK 600 RR έχει έναν τετρακύλινδρο κινητήρα 600 κυβικών, απόδοσης… μόλις 81 ίππων και 5,2 kgm ροπής, ενώ στα 225 κιλά, δεν το λες και ελαφρύ. Θα έρθει στην Ευρώπη το μοντέλο; Πιθανότατα όχι, αν και περιμένουμε και μια ανάλογη επίσημη ενημέρωση.

Προς το παρόν, δεν υπάρχει στην γκάμα της QJ Motor που φτάνει στην χώρα μας - δείτε την ανάλογη γκάμα στο άρθρο μας, κάνοντας κλικ εδώ