QJ Motor QJ7000D Concept: Ηλεκτρική και επισήμως Benelli


Η παρουσίαση ενός ηλεκτρικού πρωτότυπου σε έκθεση στο Πεκίνο συνοδεύεται από φιλόδοξες προθέσεις που εμπλέκουν ευθέως και τη Benelli.

  • ΣΠΥΡΟΣ ΤΣΑΝΤΗΛΑΣ
  • 4/6/2021

Στην έκθεση 2021 Beijing Motor Show η QJ Motor παρουσίασε το ηλεκτρικό πρωτότυπο QJ7000D, μια μοτοσυκλέτα με σύγχρονη σχεδίαση που δεν αποτελεί απλώς ένα όμορφο έκθεμα στο μοτίβο “τί θα μπορούσαμε να φτιάξουμε”, αλλά μια πρόγευση του άμεσου μέλλοντος της Κινέζικης εταιρείας.

Αν και οι Κινέζοι δεν συνόδευσαν το ηλεκτρικό concept τους με κανένα τεχνικό χαρακτηριστικό, φρόντισαν να ξεκαθαρίσουν πως προορίζεται για παραγωγή και μάλιστα τη διεθνή του καριέρα θα την αναλάβει η Benelli, κοσμώντας το με το δικό της έμβλημα στις αγορές εκτός Κίνας.

Μόνο που δεν μας είπαν ούτε πότε προβλέπεται αυτό να συμβεί. Δεν δείχνει πολύ μακρινό πάντως, ειδικά με την ταχύτητα που αναπτύσσονται τα τελευταία λίγα χρόνια οι Κινέζικες μοτοβιομηχανίες.

Στη μοτοσυκλέτα ξεχωρίζει ο ηθελημένα οφθαλμοφανής αποθηκευτικός χώρος εκεί που συνήθως βρίσκεται το ρεζερβουάρ καυσίμου, και η προσθήκη ενός full face κράνους στην έκθεση μας δίνει μιαν ιδέα του χώρου που προσφέρει.

Κατά τα λοιπά δεν γνωρίζουμε κάτι περισσότερο από όσα βλέπουμε, δηλαδή το κεντρικά τοποθετημένο ηλεκτρικό μοτέρ, την κομψή και ευρύχωρη έγχρωμη οθόνη του κ.ο.κ.

Όσον αφορά στην ισχύ του, όσο κι αν παραμένει άγνωστη, ο μονός μπροστινός δίκος με διπίστονη δαγκάνα ίσως θα πρέπει να μας υποψιάζει πως δεν πρέπει να περιμένουμε τίποτε παραπάνω από απόδοση επιπέδου Α2 – στην καλύτερη.

Πηγή: Weibo μέσω Gaadiwaadi.com