Polaris Sportsman 6x6 570: Εξάτροχο ATV για σκληρές καταστάσεις


Στην παρουσίαση του νέου της μοντέλου προχώρησε η Polaris.

  • ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΙΣΤΙΛΟΓΛΟΥ
  • 6/6/2024

Τα ATV ήδη είναι εξειδικευμένα οχήματα: Με ένα ειδικό σετ δυνατοτήτων αλλά και ανάλογες απαιτήσεις οδήγησης, λειτουργούν σαφώς καλύτερα μέσα στο πεδίο για το οποίο δημιουργήθηκαν. Η αμερικανική Polaris παρουσίασε το νέο Sportsman 6x6 570, ένα νέο μοντέλο για ακόμη πιο απαιτητικούς χρήστες και δυσκολότερα πεδία χρήσης.

Αρχικά, αυτό που μαρτυρά και το όνομα του, είναι ότι το ATV φέρει έξι τροχούς, δύο εμπρός και 4 πίσω, με επιλογή κίνησης σε 4 ή σε όλους τους τροχούς από τον αναβάτη. Ο κινητήρας των 567 κ.εκ. έχει απόδοση 44 ίππων και φέρει αυτόματη μετάδοση, με επιλογή αργής και γρήγορης μετάδοσης αλλά και όπισθεν.

Σύμφωνα με την Polaris, το νέο Sportsman 6x6 570 φέρει πίσω καρότσα μεταφοράς με μέγιστη ικανότητα φόρτωσης στα 363 κιλά, που δηλώνεται ως «κορυφαία παγκοσμίως», με πολλαπλά σημεία πρόσδεσης και στήριξης φορτίων να παρέχονται από το εργοστάσιο. Παράλληλα, το μοντέλο φέρει και εμπρόσθιο αποθηκευτικό χώρο όγκου 18,9 λίτρων πλήρως στεγανού, ενώ στον βασικό του εξοπλισμό έχει και βίντσι-εργάτη, δυνατότητας έλξης 1.590 κιλών!

Στον εξοπλισμό του μοντέλου περιλαμβάνονται ακόμα Full LED φωτισμός, ρυθμιζόμενη υποβοήθηση τιμονιού EPS και σύστημα φρένου κινητήρα, γάντζοι ρυμούλκησης με μέγιστη δυνατότητα 680 κιλών, αναρτήσεις με διαδρομές 226 χιλιοστών εμπρός και 160 χιλιοστών πίσω, ηλεκτρονικό έλεγχο πρόσφυσης σε όλους τους τροχούς και διάφορα άλλα.

Η τιμή του; Στα 14.999 δολάρια αρχική... το ερώτημα είναι: Τι θα βρεις να κάνεις, με ένα ATV 6 τροχών και τόσο αυξημένη δυνατότητα φόρτωσης; Πάντως, η Polaris δεν κρύβει, από τις φωτογραφίες marketing του προϊόντος, ότι το απευθύνει και σε κυνηγούς!