Piaggio MP3: Νέα υπερεξοπλισμένη γενιά


Η Piaggio παρουσίασε στο Παρίσι τη νέα γενιά MP3, με δύο νέα μοντέλα, τα 400 hpe και 530 hpe, με την κορυφαία έκδοση να διαθέτει πλέον και ραντάρ!

  • ΣΠΥΡΟΣ ΤΣΑΝΤΗΛΑΣ
  • 30/6/2022

Η επόμενη μέρα της καινοτόμου τρίτροχης οικογένειας σκούτερ της Piaggio παρουσιάστηκε με ανανεωμένη εμφάνιση και εξοπλισμό, καθώς και έναν καινούργιο κινητήρα 530 cc για τη ναυαρχίδα της φαμίλιας. Τα νέα 400 και 530 θα συναντήσουν το 300 που συνεχίζει κανονικά στη γκάμα της Piaggio.

Η νέα σχεδίαση είναι εμφανής ήδη από το μπροστινό μέρος, αλλά και πίσω θα προσέξουμε τον λασπωτήρα που πλέον μετακόμισε στο ψαλίδι, αφήνοντας την ουρά καθαρή για πιο σπορ εμφάνιση.

Οι αλλαγές συνεχίζουν και στην εργονομία, καθώς πλέον το τιμόνι ήρθε πιο κοντά στον αναβάτη και χαμήλωσε κατά 10 mm, ενώ και το πάτωμα χαμήλωσε κατά 20 mm για να προσφέρει πιο άνετες γωνίες στα πόδια.

Η σέλα είναι επίσης ολοκαίνουργια και κρύβει κάτω της έναν αναβαθμισμένο αποθηκευτικό χώρο με φως που χωρά δύο full face κράνη, με διαστάσεις που επιτρέπουν μια τσάντα Η/Υ. Μάλιστα στη νέα γενιά ΜΡ3 η σέλα ανοίγει με ηλεκτρικό μηχανισμό, ο οποίος μπορεί να ενεργοποιηθεί ακόμη και από το κινητό τηλέφωνο του αναβάτη μέσω της εφαρμογής Piaggio MIA!

Και στις δύο νέες εκδόσεις (400, 500) ο έλεγχος γίνεται πλέον με ασύρματο κλειδί (keyless), ενώ ο αναβάτης απολαμβάνει μπροστά του μια μεγάλη έγχρωμη οθόνη TFT με διαγώνιο 7 ιντσών, έτοιμη να συνεργαστεί με το σουίτα συνδεσιμότητας και infotainment MIA, η οποία θα είναι στάνταρ στο 530, μα στον έξτρα εξοπλισμό για το 400.

MP3 530 hpe Exclusive

Η κορυφαία έκδοση φορά έναν νέο μονοκύλινδρο υγρόψυκτο κινητήρα MASTER ο οποίος προέκυψε μεγαλώνοντας τον προηγούμενο 500 στα 530 cc. Η μέγιστη αποδιδόμενη ισχύς φτάνει στους 44.2 hp στις 7,250 rpm, ενώ η ροπή κορυφώνεται στα 5.1 kgm στις 5,250 rpm.

Με νέο σύστημα ψεκασμού Magneti Marelli 11MP συνεργάζεται με τρεις riding modes (Eco, Comfort, Sport), οι οποίες εκτός της απόδοσης του κινητήρα και της απόκρισης στο γκάζι, ρυθμίζουν και την απόδοση του συστήματος ASR (traction control).

Όπως μας ενημερώνει η Piaggio πρόκειται για το πρώτο σκούτερ παγκοσμίως που εξοπλίζεται με το πακέτο ARAS, δηλαδή Advanced Rider Assistance Systems. Αυτό περιλαμβάνει ένα νέο ραντάρ στην ουρά του ΜΡ3 το οποίο εξελίχθηκε στις ΗΠΑ από την Piaggio Fast Forward και το οποίο ενσωματώνει τις λειτουργίες Blind Spot Information System (BLIS) και Lane Change Decision Aid System (LCDAS), μέσω μιας κάμερας που είναι τοποθετημένη στην ουρά.

Έτσι το σκούτερ σκανάρει τον χώρο πίσω του και ειδοποιεί τον αναβάτη όταν κάποιο όχημα πλησιάζει κοντά σε τυφλό σημείο και υποβοηθώντας την ασφάλεια στην αλλαγή λωρίδας.

Επιπλέον, το ΜΡ3 530 διαθέτει και όπισθεν, η οποία μόλις ενεργοποιηθεί εμφανίζεται στην οθόνη εικόνα από την κάμερα της ουράς.

Ο εντυπωσιακός εξοπλισμός του μεγάλου ΜΡ3 συμπεριλαμβάνει και Cruise Control.

Το MP3 530 hpe Exclusive θα κυκλοφορήσει σε τέσσερα χρώματα: μπλε (Blu Oxygen Matt), γκρι (Grigio Titanio), μαύρο (Nero Meteora) και γκρι ματ (Grigio Cloud Matt).

MP3 400 hpe

Το μικρότερο εκ των δύο νέων ΜΡ3 φορά τον νέο κινητήρα που γνωρίσαμε στο Beverly 400 hpe και ο οποίος αποτελεί την εξέλιξη του προηγούμενη 350 της Piaggio.

Η μέγιστη απόδοσή του φτάνει στους 35.3 hp στις 7,500 rpm ενώ η ροπή μεγιστοποιείται στις 5,750 rpm με 3.8 kgm.

Στο 400 το ηλεκτρονικό πακέτο είναι πολύ απλούστερο, χωρίς τις riding modes και το ραντάρ, ενσωματώνοντας τα βασικά ABS και ASR.

Το MP3 400 hpe θα είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις εξοπλισμού, απλή και Sport.

Η βασική του έκδοση θα διατίθεται σε χρώματα μαύρο (Nero Cosmo) και γκρι (Grigio Cloud).

Το Sport θα προσφέρεται σε τέσσερα χρώματα: μαύρο (Nero Meteora), λευκό (Bianco Luna), γκρι (Grigio Titanio) και πορτοκαλί (Arancio Sunset Matt), όλα με μαύρες ζάντες και μαύρη σέλα με κόκκινες ραφές και αρκετές άλλες κόκκινες λεπτομέρειες όπως τα ελατήρια των αναρτήσεων. Επιπλέον, η Sport έκδοση φορά κυματιστές δισκόπλακες και αλουμινένια καλύμματα στα πατώματα στον στάνταρ εξοπλισμό.

Είμαστε σε αναμονή για τιμές και διαθεσιμότητα στη χώρα μας.

JOIN US