Norton V4SV: Η επιστροφή της αγγλικής superbike


Η αναγεννημένη, υπό την ινδική TVS, Norton Motorcycles παρουσίασε τη νέα γενιά V4SV, δίχως τα προβλήματα αξιοπιστίας της πρώτης γενιάς.

  • ΣΠΥΡΟΣ ΤΣΑΝΤΗΛΑΣ
  • 15/6/2022

Μετά από μια ιδιαίτερα ταραχώδη περίοδο κατά την οποία η αγγλική εταιρεία ουσιαστικά χρεοκόπησε όταν το αφεντικό της κατηγορήθηκε αρχικά και καταδικάστηκε εν τέλει για κατάχρηση 11 εκατομμυρίων λιρών Αγγλίας, η εξαγορά από την TVS Motor Company τον Απρίλιο του 2020 ήρθε ως μάννα εξ ουρανού για τους εργαζόμενους και τους πελάτες της.

Οι Ινδοί άρχισαν άμεσα την επανόρθωση της Norton, έστησαν σε χρόνο-ρεκόρ ένα νέο εργοστάσιο και, με αρκετό θάρρος, παραδέχτηκαν πως δε μπορούσαν να επαναφέρουν στην παραγωγή ως είχε την πρώτη σύγχρονη superbike της εταιρείας, V4, καθώς διέγνωσαν πολλά προβλήματα αξιοπιστίας που “δεν επιδιορθώνονται”.

Σήμερα, 15 Ιουνίου 2022, η νέα-νέα Norton παρουσιάζει εκ νέου την τετρακύλινδρη σπορ μοτοσυκλέτα της, επανασχεδιασμένη για να ξεφορτωθεί όλα τα προβλήματά της και με νέο όνομα: V4SV.

Στημένη γύρω από ένα αλουμινένιο πλαίσιο που εξελίχθηκε στα δύσκολα, δηλαδή στο Isle of Man TT, φορά τη νέα εκδοχή του V4 72 μοιρών με χωρητικότητα 1200 cc και μέγιστη απόδοση που έχει κατέβει λίγο στα 185 hp στις 12,500 rpm και 12.8 kgm στις 9,000 rpm.

Διαθέτει quickshifter δύο δρόμων, πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις, Brembo φρένα, cornering traction control και η απόδοση του κινητήρα ρυθμίζεται σε τρεις modes – wet, road και sport.

Η Norton εξοπλίζει ακόμη το V4SV με LED φώτα, keyless έλεγχο, καθώς και μια έγχρωμη οθόνη TFT 6 ιντσών που ενσωματώνει και προβολή από μια κάμερα στο πίσω μέρος.

Το δοχείο καυσίμου έχει χωρητικότητα 15 λίτρων και είναι τοποθετημένο κάτω από τη σέλα, ιδανικά για το ζύγισμα της μοτοσυκλέτας, κατασκευασμένο από ανθρακόνημα και ενισχυμένο με Kevlar.

Η νέα Norton V4SV κατασκευάζεται πλέον στο καινούργιο εργοστάσιο στο Solihull κοντά στο Birmingham και σύμφωνα με το επίσημο δελτίο Τύπου της TVS κοστίζει στην Αγγλία £44,000, δηλαδή περίπου €51,000 με ισοτομία 15/6/2022.

Θα είναι διαθέσιμη σε δύο εκδόσεις, την ασημί Manx Silver με κόκκινες αλουμινένιες σφυρήλατες ζάντες της OZ Racing, και την Carbon με ανθρακονημάτινο φέρινγκ και τροχούς της BST από το ίδιο υλικό.

Στην ιστοσελίδα της εταιρείας υπάρχει ήδη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος, πάντως η TVS στο σχετικό δελτίο Τύπου ξεκαθαρίζει πως θα δώσει προτεραιότητα στους παλιότερους πελάτες των οποίων οι παραγγελίες εκκρεμούν από πριν την εξαγορά της εταιρείας το 2020.

Δείτε τη στην ιστοσελίδα της Norton: https://www.nortonmotorcycles.com/range/v4sv/.