Norton V4CR: Νέο πρωτότυπο Cafer Racer


Η Norton Motorcycles παρουσιάζει το νέο πρωτότυπο Cafe Racer με την ονομασία V4CR. Πρόκειται για μία μοτοσυκλέτα βασισμένη στην supebike V4SV και θα είναι η πιο δυνατή βρετανική της κατηγορίας, με 185 ίππους από το V4 κινητήρα

  • ΤΑΚΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ
  • 3/12/2021

Θα είναι η πρώτη μοτοσυκλέτα που θα σχεδιαστεί, και θα κατασκευαστεί στα νέα κεντρικά γραφεία της εταιρίας στην Μεγάλη Βρετανία. Θα μοιράζεται τον ίδιο κινητήρα 1200 κυβικών εκατοστών, V4 και απόδοσης 185 ίππων που διαθέτει και η V4SV.

Ουσιαστικά θα είναι μία γυμνή superbike με διαφορετικά στοιχεία στην σχεδίαση της, με carbon ρεζερβουάρ και περιφερειακά, αλουμινένιο γυαλισμένο ψαλίδι και πλαίσιο, αλλά και μικρότερου μήκους υποπλαίσιο σε σχέση με την superbike εκδοχή.

Όπως δήλωσε ο Chief Executive Officer της Norton Motorcycles, Dr Robert Hentschel, "το πρωτότυπο VC4R είναι το επόμενο βήμα της Norton στην στρατηγική ανάπτυξης προκειμένου η εταιρία να γίνει market leader σε παγκόσμιο επίπεδο στις χειροποίητες μοτοσυκλέτες Luxury.”

Τριάντα μηχανικοί δουλεύουν στο νέο αυτό concept τους τελευταίους 16 μήνες και έχουν κάνει χιλιάδες χιλιόμετρα σε πίστα και δρόμο, προκειμένου να πετύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Η Norton Motorcycles που ξεκίνησε τις εργασίες της το 1898 ως κατασκευαστής αξεσουάρ και ανταλλακτικών για δίκυκλα, αναδείχθηκε σε έναν από τους σημαντικότερους κατασκευαστές, παράγοντας δημοφιλείς μοτοσυκλέτες όπως οι 650SS, Atlas, Commando, Dominator, Manx, Navigator και άλλες ενώ το όνομα της εταιρίας είναι συνώνυμο με τον θρυλικό αγώνα Isle of Man TT.

Πλέον, από τον Απρίλιο του 2020, η Norton Motorcycles ανήκει στην TVS Motor Company, την τρίτη μεγαλύτερη εταιρία της Ινδίας.