Νέα Benelli Tornado 650 / 550 και TnT 550


Η QJ Motor αποκάλυψε με μια σειρά σχεδίων πώς οραματίζεται την επόμενη μέρα των Benelli Tornado και TnT.

  • ΣΠΥΡΟΣ ΤΣΑΝΤΗΛΑΣ
  • 31/3/2022

Καθώς η Benelli συνεχίζει να μεγαλώνει και να αναπτύσσεται υπό την ασφαλή ομπρέλα της κινέζικης QJ Motor, η επιστροφή των Tornado και TnT φαντάζει τουλάχιστον λογική και αναμενόμενη.

Μέσω QJ στην Κίνα κυκλοφόρησαν τρία σχέδια που μας δείχνουν πώς θα είναι τα νέα αυτά μοντέλα της Benelli, δίχως να τα συνοδεύει με τεχνικές πληροφορίες. Τα ονόματά τους όμως και μόνο λένε αρκετά.

Αρχικά έχουμε το Tornado 650 με τον τετρακύλινδρο σε σειρά κινητήρα της Benelli, το οποίο δεν έρχεται αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη λόγω προδιαγραφών, αν και η βάση του έχει ανανεωθεί στην Κίνα και έχει φορεθεί σε μοντέλα με το λογότυπο της QJ Motor. Η ανανέωση εικάζουμε πως θα έχει προβλέψει και εξαγωγές προς τη Δύση.

Στη συνέχεια έχουμε το δίδυμο Tornado 550 και TnT 550, όπου ουσιαστικά έχουμε το πάντρεμα του δικύλινδρου κινητήρα 554 cc που θα κινεί εφεξής τις νέες γενιές Leoncino, TRK κ.ο.κ. με τη γνωστή σπορ οικογένεια της Benelli σε ντυμένη (Tornado) και γυμνή (TnT) εκδοχή.

Προς το παρόν αυτό το μοτέρ δεν έχει εμφανιστεί προς τα μέρη μας, καθώς τα Euro 5 Benelli επιμένουν στον γνωστό δικύλινδρο σε σειρά των 500 κυβικών, αλλά λογικά αυτή η νέα γενιά του δικύλινδρου με την αυξημένη χωρητικότητα δε μπορεί να φτιάχτηκε μόνο για τις ασιατικές αγορές, έτσι αναμένουμε στο κοντινό μέλλον να δούμε τα νέα 550 και στην Ευρώπη – έστω και με την ίδια ονομαστική ισχύ (47 hp) ώστε να μην βγαίνουν εκτός κάδρου Α2.

Όσο οι τρεις αυτές μοτοσυκλέτες υπάρχουν μόνο ως σχέδια, δύσκολα θα μπορούσαμε να μαντέψουμε πότε προβλέπεται να φτάσουν στην παραγωγή, πάντως το γεγονός πως η QJ φαινομενικά δημιούργησε τον θόρυβο αυτόν με την κυκλοφορία των σχεδίων σε κινέζικα κοινωνικά δίκτυα (ως φέρεται η προέλευσή τους) πιθανότατα υποδηλώνει την πρόθεση για υλοποίηση σύντομα.