MV Agusta Testalarga


Η ιταλική εταιρεία δημοσίευσε μερικές φωτογραφίες από μια επερχόμενη μοτοσυκλέτα που φαίνεται πως θα είναι εκλεκτή και σπάνια.

  • ΣΠΥΡΟΣ ΤΣΑΝΤΗΛΑΣ
  • 19/4/2022

Ακόμη κι αν δεν το είχε αναφέρει η MV Agusta στη δημοσίευση των φωτογραφιών αυτών, με μια ματιά είναι ξεκάθαρο πως πρόκειται για κάτι βασισμένο στο Superveloce, το πανέμορφο σπορ ρετρό σχέδιο με τον υπερσύγχρονο τρικύλινδρο 800 cc.

Οι φωτογραφίες επικεντρώνουν σε στυλιστικές λεπτομέρειες της μοτοσυκλέτας, μη αποκαλύπτοντας κάτι περισσότερο – αν υπάρχει. Το όνομα ωστόσο της έκδοσης αυτής ίσως να υπονοεί κάτι περισσότερο, μιας και Testalarga μεταφράζεται από τα ιταλικά ως “μεγάλη κεφαλή”.

Το όνομα θα μπορούσε να κρύβει μηχανολογική ουσία πίσω του, όπως λ.χ. το Testastretta της Ducati επιλέχθηκε για να περιγράψει την πολύ μικρή γωνία μεταξύ των βαλβίδων στην κεφαλή (11 μοίρες), κάνοντάς την πιο στενή, δηλαδή πιο stretta.

Αφήνοντας πίσω τις σπέκουλες και τις εικασίες, το μόνο σίγουρο είναι αυτό που δηλώνει η MV Agusta: να ετοιμαζόμαστε για την αποκάλυψη, που δεν έχει σαφή ημερομηνία μεν, δεν φαίνεται ν’ αργεί και πολύ δε.