MV Agusta Rush 2021


Η περιορισμένης παραγωγής γυμνή ρουκέτα που ακούει στο όνομα Rush επιστρέφει στον πλανήτη Euro 5 για να κάνει 300 αναβάτες πολύ ευτυχισμένους.

  • ΣΠΥΡΟΣ ΤΣΑΝΤΗΛΑΣ
  • 21/5/2021

Όλες οι μοτοσυκλέτες της MV Agusta είναι ξεχωριστές και ποθητές, μα κάποιες ίσως είναι λίγο παραπάνω. Όπως, για παράδειγμα, το τετρακύλινδρο χιλιάρι Rush που έρχεται να αποδείξει πως γίνεται και πιο εκλεκτικά από τα Brutale και Dragster.

Το Rush ανανεώθηκε κατά τα πρότυπα των νέων προδιαγραφών και αυτή διαδικασία έφερε τροποποιήσεις στον κινητήρα με τις μπιέλες τιτανίου, με κύριο στόχο τη μείωση των τριβών στα κινητά μέρη του για αποδοτικότερη λειτουργία.

Έτσι έχουμε νέο χρονισμό εκκεντροφόρων για ισχυρότερη ροπή στις χαμηλές και μεσαίες, νέους οδηγούς βαλβίδων και καπελότα με DLC επίστρωση, νέα πρωτεύουσα μετάδοση και ανασχεδιασμένη εξάτμιση που υπόσχεται μοναδικό, πλούσιο τετρακύλινδρο ήχο.

Στο νέο Rush εισάγεται η τρίτη γενιά του quick shifter EAS 3.0, ενώ η διαχείριση του κινητήρα περνά από μια νέ αδρανειακή μονάδα IMU, εξοπλισμένη με ένα αναβαθμισμένη Front Lift Control (wheelie control) που επιτρέπει ασφαλείς σούζες ελέγχοντάς τις, όχι κόβοντάς τις.

Η Continental ρίχνει το μενού το νέο MK100 cornering ABS, ενώ ο αναβάτης έχει πια στο οπτικό του πεδίο μια νέα οθόνη 5.5 ιντσών TFT με συνδεσιμότητα Bluetooth μέσω της MV Ride app.

Οι ηλεκτρονικές αναρτήσεις Öhlins EC παραμένουν με νέες ρυθμίσεις, καθώς το κορμί του Rush γεμίζει με ανθρακονημάτινα κομμάτια και ολοκληρώνεται με μια νέα σέλα από δέρμα Alcantara.

Η απόδοση του τετρακύλινδρου σε σειρά 998 cc κορυφώνεται στους 208 hp στις 13,000 rpm, οι οποίοι  γίνονται 212 στις 13,600 με το racing kit. Το στεγνό βάρος του Rush ανακοινώνεται στα 186 κιλά, ή 184 με το racing kit. 

Το κιτ αποθηκεύεται σε ένα ξύλινο κιβώτιο που θυμίζει ανάλογο κουτί πυρομαχικών και περιλαμβάνει διπλής απόληξης SC εξάτμιση, racing ECU, ανθρακονημάτινο κάλυμμα εξάτμισης, κάλυμμα σέλας συνεπιβάτη, κάλυμμα οργάνων, τάπα καυσίμου, μανέτες συμπλέκτη και φρένου κατασκευασμένα σε CNC, προστατευτικά μανετών, έξτρα πλαϊνά φώτα, μπροστινές δισκόπλακες, κουκούλα μοτοσυκλέτας και πλακέτα με αριθμό παραγωγής.

Επιπλέον, ειδικά για τους τυχερούς ιδιοκτήτες η μοτοσυκλέτα συνοδεύεται από ένα αφιερωμένο κράνος AGV Pista GP RR, με κέλυφος από 100% carbon. Υπάρχει δε η επιλογή για παραγγελία ενός τζάκετ τύπου bomber, σακίδιου πλάτης και ... υπνόσακου με τα λογότυπα του Rush.

Μόνο 300 MV Agusta Rush θα κατασκευαστούν και η τιμή απόκτησής του (στην Ιταλία) ξεκινά από τα διόλου ευκαταφρόνητα €38,800.