MV Agusta Lucky Explorer 9.5 2023


Το σχέδιο Lucky Explorer παρουσιάστηκε πέρυσι στο Μιλάνο σε πρωτότυπη μορφή, ενώ πλέον το ντουέτο των 5.5 και 9.5 είναι έτοιμο για τις βιτρίνες του 2023.

  • ΣΠΥΡΟΣ ΤΣΑΝΤΗΛΑΣ
  • 11/11/2022

Η μοτοσυκλέτα που ηγείται του σχεδίου Lucky Explorer, δηλαδή του φόρου τιμής της MV Agusta στις Cagiva Elefant που έτρεξαν στις αρχές της δεκαετίας του 1990 στο αυθεντικό ράλι Paris-Dakar, επιστρέφει στο Μιλάνο δηλώνοντας πως πλέον είναι έτοιμη για παραγωγή, με πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα: από την Άνοιξη του 2023 θα κυλά τις ρόδες της δημόσιους δρόμους.

Κατά τους σχεδιαστές της, η μοτοσυκλέτα έχει φτιαχτεί για εκτός δρόμου οδήγηση, με θέση που επιτρέπει την όρθια στάση και με τροχούς 21 και 18 ιντσών (μπρος-πίσω).

Στην καρδιά της είναι ένας τρικύλινδρος σε σειρά κινητήρας 931 cc που έχει προέλθει από τον αντίστοιχο 800 της MV Agusta μεγαλώνοντας τόσο τη διάμετρο όσο και τη διαδρομή των πιστονιών, με αντίστροφα περιστρεφόμενο στρόφαλο και εξατάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων τύπου κασέτα (αφαιρούμενο).

Η απόδοσή του φτάνει στους 124 hp / 10,000 rpm και 10.4 kgm / 7000 rpm, φιλτραρισμένη μέσα από τρεις χαρτογραφήσεις (urban, touring και off-road).

Η μοτοσυκλέτα είναι εξοπλισμένη με αδρανειακή μονάδα ελέγχου, η οποία καθοδηγεί και το Continental Cornering ABS, το οποίο ρυθμίζεται αναλόγως με κάθε mode του κινητήρα, αλλά και απενεργοποιείται εντελώς ή μόνο στον πίσω τροχό για χωμάτινη χρήση.

Η οθόνη των 7 ιντσών κλέβει την παράσταση στο οπτικό πεδίο του αναβάτη, με συνδεσιμότητα Bluetooth και Wi-Fi για να επικοινωνεί με την εφαρμογή MV Ride που προσφέρει διάφορες υπηρεσίες όπως σχεδιασμό διαδρομής, αποθήκευση δεδομένων τηλεμετρίας και αντικλεπτική προστασία με γεωεντοπισμό.