MV Agusta Brutale 1000 RS (2022)


Η MV Agusta παρουσιάζει επίσημα τη νέα Brutale 1000 RS του 2022, τη βασική έκδοση της τετρακύλινδρης γκάμας στον μεγάλο κυβισμό των 998 κ.εκ., πάντα εξωτική και πανέμορφη, όμως πιο οικονομική σε τιμή αγοράς από την κορυφαία Brutale 1000 RR.

  • ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΑΖΗΣ
  • 9/9/2021

Μιλάμε για μια τετρακύλινδρη streetfighter μοτοσυκλέτα αιχμής, με Euro 5 κινητήρα κοινό με της RR, απόδοσης 208 hp / 13.000 rpm και 11,9 kgm / 11.000 rpm, και τελικής ταχύτητας που ξεπερνά τα 300 χλμ/ώρα! Ανασχεδιασμένο είναι το σύστημα των εξατμίσεων, και νέα η IMU μονάδα υπολογισμού αδρανειακών δυνάμεων.

Για να κατέβει κατά τι το κόστος, αντί για τις Ohlins αναρτήσεις της RR, η RS φορά μηχανικές και όχι ηλεκτρονικές αναρτήσεις χαμηλότερου κόστους, και συγκεκριμένα ένα πλήρως ρυθμιζόμενο ανάποδο πιρούνι Marzocchi 50 mm και ένα επίσης πλήρως ρυθμιζόμενο αμορτισέρ της Sachs πίσω.

Πέρα από τον κινητήρα, ίδια σε RR και RS είναι το πλαίσιο, το μονόμπρατσο ψαλίδι αλλά και το σταμπιλιζατέρ της Ohlins.

Νέα και πιο άνετη είναι η σέλα, με περισσότερο αφρώδες από της RR, ψηλότερα τοποθετημένο το τιμόνι, και διαφορετικά τα μαρσπιέ, δημιουργώντας μια πιο άνετη στάση οδήγησης για την RS.

Πλήρης είναι η σουίτα ηλεκτρονικών βοηθημάτων, με IMU 6 αξόνων, Cornering Traction Control 8 επιπέδων, Front Lift Control, δικάναλο Cornering ABS, Launch Control, και Cruise Control, αλλά και ηλεκτρονικό shifter EAS 3.0, βελτιωμένο το 2022 για πιο ακριβείς και γλυκές αλλαγές. Παράλληλα η μοτοσυκλέτα έρχεται εξοπλισμένη και με tracker για να ξέρετε ανά πάσα στιγμή που βρίσκεται.

Στα όργανα βρίσκουμε μια μεγάλη TFT έγχρωμη οθόνη 5,5 ιντσών, με συνδεσιμότητα και turn-by-turn πλοήγηση, καταγραφή βόλτας, κ.α.