Lambretta V-Special 200 & 125


Το αντίπαλον δέος της Vespa, η θρυλική Lambretta έχει επιστρέψει μέσω μιας δυνατής διεθνούς συνεργασίας από το 2017.

  • ΣΠΥΡΟΣ ΤΣΑΝΤΗΛΑΣ
  • 29/6/2022

Η Lambretta γιορτάζει φέτος τα 75 χρόνια της, καθώς ιδρύθηκε το 1947, έναν ακριβώς χρόνο μετά τη γέννηση της άσπονδης συμπατριώτισσας Vespa με την οποία μοιράζονται ένα σεβαστό κομμάτι της μοτοσυκλετιστικής ιστορίας της Ιταλίας.

Η σύγχρονη Lambretta αποτελεί τον καρπό συνεργασίας μεταξύ της Innocenti Consortium SA (δικαιώματα ονόματος) και του αυστριακού ομίλου KSR Group που ουσιαστικά ανέλαβε την ανάσταση της μάρκας, βασιζόμενη σε κινητήρες της πολύ γνωστής μας SYM από την Ταϊβάν, ενώ η σχεδίαση ανατέθηκε στο αυστριακό στούντιο KISKA, γνωστό μας από τις συνεργασίες του με τις ΚΤΜ, Husqvarna και πολλές άλλες εταιρείες.

Η ατμομηχανή της Lambretta τα τελευταία 5 χρόνια που έχει επιστρέψει δυναμικά στο προσκήνιο είναι η οικογένεια μοντέλων V-Special, με εκπροσώπους στα 50, 125 και 200 κυβικά εκατοστά.

H V200 φορά τον μεγαλύτερο κινητήρα της σειράς, έναν αερόψυκτο μονοκύλινδρο 169 cc με απόδοση 12 ίππων για 134 κιλά. Ανάλογα, η μικρότερη έκδοση V125 (προδιαγραφών Α1) χρησιμοποιεί έναν αερόψυκτο μονοκύλινδρο κινητήρα με μέγιστη απόδοση 10 ίππων για την ίδια μάζα με το μεγαλύτερο μοντέλο.

Εμφανισιακά αμφότερες οι εκδόσεις είναι πανομοιότυπες, έχουν τις ίδιες διαστάσεις και εξοπλίζονται με υδραυλικά δισκόφρενα μπρος-πίσω με δίσκους διαμέτρου 226 και 220 mm αντίστοιχα.

Ο αναβάτης λαμβάνει τις βασικές πληροφορίες μέσω οθόνης LCD σε συνδυασμό με ένα κλασσικό “μισό” κοντέρ, ενώ κάτω από τη σέλα ο χώρος υποδέχεται άνετα ένα full face κράνος.

Οι V125 και V200 διατίθενται στην Ελλάδα από την KSR Hellas, σε αρκετά χρώματα. Μαύρο, λευκό, πράσινο και κίτρινο είναι κοινά και για τα δύο μοντέλα, ενώ η έκδοση 125 προσφέρεται επιπλέον και σε γκρι.

Οι προτεινόμενες λιανικές τιμές τους στη χώρα μας είναι €3,499 για τη V125 και €3,899 για τη V200.

Δείτε όλη την οικογένεια Lambretta V-Special στην ελληνική ιστοσελίδα: lambretta-scooter.com/el.