KYMCO: Νέα KRV 180 Nero και Racing Man, σωρεία ανανεώσεων


Σε μία μεγαλοπρεπή εκδήλωση στην Ταϊβάν, η KYMCO παρουσίασε πολλά ανανεωμένα μοντέλα της, ούτε ένα ούτε δύο, αλλά αισίως… 8 μοντέλα.

  • ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΜΙΣΤΙΛΟΓΛΟΥ
  • 13/3/2023

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης που έκαναν το ρεπορτάζ, πρόκειται για την μεγαλύτερη σε αριθμό παρουσίαση νέων μοντέλων στην ιστορία της KYMCO.

Νέα KRV 180 Nero και Racing Man

Για τους πιο ανήσυχους αναβάτες της Ασίας, η KYMCO παρουσίασε τα KRV Nero και Racing Man, αμφότερα scooter με το compact μέγεθος και τον σπορ χαρακτήρα στο προσκήνιο. Αρχής γενομένης από το KRV, πρόκειται για το πρώτο scooter μικρής / μεσαίας κατηγορίας με αρχιτεκτονική μοτοσυκλέτας, ήτοι τον κινητήρα στο κέντρο και όχι στο ψαλίδι, το οποίο είδαμε για πρώτη φορά το 2021. Η νέα έκδοση KRV Nero έχει εμφανισιακές μόνο αλλαγές, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, προφανώς με την λέξη Nero να συνδέεται με το μαύρο χρώμα, το οποίο αντιπροσωπεύει «το μυστήριο, την σταθερότητα και τον αυτοέλεγχο». Δεν ανακοινώθηκαν αλλαγές σε τεχνικό επίπεδο, άρα μιλάμε για ένα σπορ scooter 175 κ.εκ. και απόδοσης 17 ίππων, με τροχούς 13 ιντσών, και βάρους 133,5 κιλών, που διαθέτει keyless σύστημα, ABS αλλά και Traction Control.

Το Racing Man, από την άλλη, είναι ένα ακόμα πιο compact σκούτερ με στόχο τους νέους αναβάτες, που τους χαρακτηρίζει το αθλητικό πνεύμα. Για αυτό και η KYMCO, στην στιγμή της αποκάλυψης του Racing Man, έδωσε την σκυτάλη σε μια ομάδα νεαρών ατόμων, που πόζαραν στο τέλος με τον επικεφαλής της εταιρείας, Allen Ko. Τεχνικά χαρακτηριστικά δεν γίνονται γνωστά για το Racing Man, ωστόσο σε σχέση με το προαναφερθέν KRV, είναι πιο «συμβατικής» φιλοσοφίας, με τον κινητήρα να παίζει και τον ρόλο του ψαλιδιού πίσω.

Ανανέωση σε πολλά από τα μοντέλα που ήδη ξέρουμε

Είπαμε όμως, ότι η KYMCO παρουσίασε συνολικά 8 μοντέλα  στην εν λόγω εκδήλωση, άρα δεν τελειώσαμε ακόμα! Οι ειδήσεις που ίσως μας ενδιαφέρουν πιο πολύ εδώ στην Ελλάδα, είναι τα νέα DTX CT και G-Dink CT –με το τελευταίο να μοιάζει ύποπτα, στο δικό μας X-Town CT. Για το πρώτο, νέα είναι η εμφάνιση, ο πίνακας οργάνων, μεγαλύτερη ζελατίνα, νέες χειρολαβές πίσω και νέα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης, σε στυλ δρόμου παρακαλώ! Για το G-Dink CT, ανακοινώνεται μεταξύ άλλων και η χρήση νέων LED φωτιστικών σωμάτων, σε όλα τα σημεία του μοντέλου.

Επαναφορά του KYMCO Many ως «iMany»

Ένα ακόμα από τα νέα μοντέλα που η KYMCO παρουσίασε, είναι το iMany, το οποίο αναβιώνει το πάλαι ποτέ Many. Είναι ένα αστικό scooter που η KYMCO απευθύνει περισσότερο προς τις γυναίκες, στις οποίες το αρχικό μοντέλο έχει ιδιαίτερη επιτυχία: Από την πρώτη του παρουσίαση, το Many έχει πουλήσει πάνω από 500.000 κομμάτια συνολικά. Το iMany λοιπόν είναι η νέα ενσάρκωση του μοντέλου, με πιο μοντέρνα εμφάνιση σε μία δοκιμασμένη πλατφόρμα.