KYMCO F9: Tο νέο της ηλεκτρικό scooter;


Λίγο πριν την επίσημη παρουσίαση του F9, ο ασιατικός τύπος ανακάλυψε ένα εντυπωσιακό κινέζικο ηλεκτρικό scooter, που έχει εξαιρετικές ομοιότητες με τις λεπτομέρειες που είδαμε από το F9.

  • ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΑΖΗΣ
  • 23/11/2020

Πριν λίγες μέρες η KYMCO έδωσε στη δημοσιότητα ένα teaser video για ένα επερχόμενο e-scooter που μάλλον ακούει στο όνομα F9 και θα παρουσιαστεί επίσημα, μαζί με το τρίκυκλο scooter CV3 στις 26/11/2020. Τώρα όμως, ο ασιατικός τύπος ανακάλυψε το e-scooter που από ότι φαίνεται αποτελεί τη βάση του F9!

Στο βίντεο της KYMCO είδαμε λεπτομέρειες μόνο του e-scooter, από τις οποίες αυτές φάνηκε ξεκάθαρα ο sport προσανατολισμός του, με αρκετά εξαρτήματα του να θυμίζουν περισσότερο μοτοσυκλέτα παρά σκούτερ.

Λίγο πριν την επίσημη παρουσίαση του F9, ο ασιατικός τύπος ανακάλυψε ένα εντυπωσιακό κινέζικο ηλεκτρικό scooter, που έχει εξαιρετικές ομοιότητες με τις λεπτομέρειες που είδαμε από το F9. Αυτό ανήκει στην κινέζικη Felo, ενώ λέγεται FW06 και είχε παρουσιαστεί στην EICMA του 2019, δίπλα σε ένα εξίσου εντυπωσιακό φουτουριστικό τρίκυκλο.

Κοιτώντας το FW06 από το πλάι, αλλά και από πίσω, οι ομοιότητες με το KYMCO F9 είναι τόσο μεγάλες, και καθώς πρόκειται για ένα τόσο ξεχωριστό design, δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε πως πρόκειται για 2 διαφορετικές σχεδιαστικές μελέτες.

Αυτό που υποψιαζόμαστε είναι πως η Felo, εταιρεία που ασχολείται με το βιομηχανικό design, δημιούργησε το FW06 για την KYMCO, ή μπορεί η KYMCO να εντυπωσιάστηκε από το FW06 και να αγόρασε τα δικαιώματα για να το βγάλει στην παραγωγή.

Η Felo αναφέρει πως το e-scooter της θα κινείται από ηλεκτροκινητήρα 10 kW, ήτοι 13 hp, ροπή 3 kgm, τελική ταχύτητα 110 χλμ/ώρα και αυτονομία 120 χιλιομέτρων.

Μια πλήρης φόρτιση θα απαιτεί 6-8 ώρες, ή 2 ώρες σε ταχυφορτιστή.

Εκπληκτικό design, για ένα sport e-scooter χωρίς προηγούμενο. Ανυπομονούμε να δούμε την επίσημη αποκάλυψη σε λίγες μέρες.