KYMCO AK550 Premium - Ήρθε στην Ελλάδα


Το mega scooter της KYMCO γυρίζει σελίδα, όντας πιο πολυτελές, πιο καλά εξοπλισμένο και εν τέλει καλύτερο.

  • ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΙΣΤΙΛΟΓΛΟΥ
  • 24/2/2023

Βρεθήκαμε στην αντιπροσωπεία της KYMCO στην Ν. Φιλαδέλφεια Αττικής, όπου και αντικρίσαμε για πρώτη φορά, το KYMCO AK550 Premium σε ελληνικό έδαφος. Ουσιαστικά η μετεξέλιξη του γνωστού μας AK550, το νέο Premium μοντέλο είναι κατά 70% νέο, με πολλές αλλαγές και περισσότερη, σημαντικότερη τεχνολογία, στην οποία περιλαμβάνεται το νέο σύστημα AIBS – το cornering ABS της KYMCO και το πρώτο που τοποθετείται ποτέ σε scooter.

Η εμφάνιση του νέου AK550 Premium είναι επιβλητική, πιο πολυτελής, πιο «ήπια» σε σχέση με το AK550, ενώ όπως μας δήλωσαν οι άνθρωποι της KYMCO, όλα τα εξωτερικά πλαστικά τμήματα που αποτελούν το κοστούμι είναι ολοκαίνουργια.  Εντύπωση προκαλούν τα «γλυπτά» ανοίγματα αεροδυναμικής φύσης που κρατούν και τα στοιχεία της φύσης μακριά από τον αναβάτη, αναβαθμίζοντας την οδηγική εμπειρία.

Ο εξοπλισμός του μοντέλου το πάει σε επίπεδα πολυτέλειας, αφού μιλάμε μεταξύ άλλων για ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη ζελατίνα, cruise control και Traction που απενεργοποιείται, θερμαινόμενα γκριπ στον βασικό εξοπλισμό, σύστημα ένδειξης πίεσης ελαστικών, σύστημα πολυμέσων Noodoe, Keyless σύστημα εκκίνησης 3ης γενιάς, θύρα παροχή ρεύματος USB, ρυθμιζόμενη πλάτη αναβάτη στη σέλα, του… πουλιού το γάλα και λίγα ακόμα. Φυσικά θα αναφερθούμε με λεπτομέρεια στον εξοπλισμό και όταν το παραλάβουμε για δοκιμή.

Η ποιότητα κατασκευής του φαίνεται υψηλότατη σε πρώτη επαφή, είναι σαφές ότι η KYMCO παίζει σε άλλα δεδομένα στον τομέα από την στιγμή που παρουσίασε το AK550 και όλο ανεβαίνει. Το μοντέλο θα έρθει σε 3 χρωματισμούς: Το σιέλ που βλέπετε εδώ, μαύρο και «μπρονζέ».  

Ο κινητήρας του, είναι δικύλινδρος εν σειρά, 550 κυβικών, στην φιλοσοφία που μας συστήθηκε για πρώτη φορά από το αρχικό AK550. Αποδίδει, σύμφωνα με το εργοστάσιο, 51 ίππους και 5,3 kgm ροπής. Ο κινητήρας έχει ποικίλα τμήματα ανανεωμένα στο εσωτερικό του, όμως η διάταξη του με στροφαλοφόρο 270 μοιρών επιβεβαιώνει ότι ο ήχος του AK550 Premium θα παραμένει βροντερός, όπως τον γνωρίσαμε και τον αγαπήσαμε.

Οι βασικές αρχές του στησίματος είναι ίδιες για το μοντέλο, με πλαίσιο αλουμινίου διαιρούμενου τύπου. Το ψαλίδι της πίσω ανάρτησης είναι νέο, ενώ το μπροστινό εντυπωσιάζει με το ανεστραμμένο πιρούνι 41 χιλιοστών και τα διπλά δισκόφρενα, με τις δαγκάνες-κτήνη της Brembo.

To μοντέλο διατίθεται ήδη στην αγορά και η τιμή του AK550 Premium ορίζεται στα €11,990.