Kawasaki Z900 SE: Νέα, κορυφαία έκδοση


Η αρχή έγινε τον Αύγουστο του 2021, με την ειδική έκδοση SE του Z900RS, της οποία κύρια χαρακτηριστικά διαφοροποίησης ήταν οι αναρτήσεις της Ohlins και οι δαγκάνες M4.32 της Brembo. Τώρα η Kawasaki εφαρμόζει την ίδια συνταγή και στο “απλό” Z900, με την έκδοση Z900 SE.

  • ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΑΖΗΣ
  • 17/9/2021

Στόχος του Z900 SE είναι να ανεβάσει τις σπορ επιδόσεις του Z900 σε νέα επίπεδα, με το Akashi να εστιάζει σε αναρτήσεις και φρένα.

Έτσι, μπροστά το Z900 SE φέρει ένα πλήρες ρυθμιζόμενο χρυσό ανάποδο πιρούνι της Ohlins στα 41 mm, και πίσω ένα επίσης πλήρως ρυθμιζόμενο χρυσό αμορτισέρ S46 της ίδιας εταιρείας, με remote pre-load ρυθμιστή. Αμφότερες οι αναρτήσεις διαθέτουν νέες, πιο σπορ ρυθμίσεις.

Στα φρένα η Kawasaki τοποθέτησε μπροστά ένα ζεύγος M4.32 ακτινικές monobloc δαγκάνες, που δαγκώνουν δίσκους 300 mm, ενώ μεταλλικά είναι και τα σωληνάκια των φρένων. Δαγκάνες, δίσκοι, τακάκια και σωληνάκια, όλα προιόντα της Brembo.

Αποτέλεσμα των παραπάνω; Καλύτερο κράτημα, και δυνατότερο φρενάρισμα με βελτιωμένη αίσθηση.

Το Z900 SE έρχεται κομπλέ με πλήρες πακέτο ηλεκτρονικών βοηθημάτων όπως δικάναλο ABS, KTRC Traction Control, Riding Modes, κ.α.

Ο συμπλέκτης είναι περιορισμένης ολίσθησης με υποβοήθηση, ενώ η TFT έγχρωμη οθόνη οργάνων συνδέεται με το smartphone του αναβάτη μέσω bluetooth και της εφαρμογής Rideology.

Το Z900 SE του 2022 θα διατίθεται αποκλειστικά στη διχρωμία Metallic Spark Black / Candy Lime Green, ήτοι μαύρο-πράσινο.