Kawasaki KLX 230 - Νέο on-off κατηγορίας "φτερού"


Πράσινο μια φορά, λόγω του παραδοσιακού χρώματος της “Kawa” και “πράσινο” άλλη μια φορά, αφού όπως όλα δείχνουν, θα συμμορφώνεται με τις αυστηρές προδιαγραφές ρύπων που ισχύουν στην πολιτεία της Καλιφόρνια. 

  • 18/8/2019

Η Kawasaki, κατέθεσε τα σχετικά έγγραφα στην υπηρεσία της πολιτείας (CARB) που εγκρίνει τα νέα  προς κυκλοφορία οχήματα, βάση των εκπεμπόμενων ρύπων τους, και από εκεί πρόεκυψε και η πηγή της είδησης. Το KLX 230 θα είναι ψεκαστό, θα αποδίδει 20,1 ίππους και θα περνά τις αυστηρές προδιαγραφές της Καλιφόρνια, λαμβάνοντας μάλιστα, το “πράσινο αυτοκόλλητο κυκλoφορίας”.

Tι σημαίνει αυτό; Εκτός του ότι το KLX 230 θα είναι τελικά… τριπλά πράσινο, σημαίνει ότι οι ρύποι του είναι τόσο χαμηλοί, που θα επιτρέπεται η κυκλοφορία του στα εκτός δρόμου πάρκα της πολιτείας, όλο τον χρόνο, χωρίς κανέναν περιορισμό. 

Αυτό αποτελεί τεράστιο πλεονέκτημα για το Kawasaki, αφού οι βασικοί του ανταγωνιστές, έχουν λάβει “κόκκινο αυτοκόλλητο”, δηλαδή η κυκλοφορία τους στα εκτός δρόμου πάρκα της πολιτείας, επιτρέπεται μόνο σε συγκεκριμένες χρονικές περιόδους ετησίως. 

“Kαι τι μας νοιάζει εμάς;” , μπορεί να αναρωτηθείτε, και δεν θα έχετε άδικο. Μας νοιάζει όμως, καθότι αν το KLX 230 τα πηγαίνει τόσο καλά σε ότι αφορά στις εκπομπές ρύπων, τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να “περνά” και τις Euro 4 & Euro 5, “δικές μας” προδιαγραφές, όποτε δεν αποκλείεται να το δούμε και στις αγορές της Ευρώπης! 

Χρειαζόμαστε τέτοιου είδους μοντέλα, έτσι, για να μαθαίνουν οι μικροί και να θυμούνται οι παλαιότεροι, το πόσο πολυχρηστικά, οικονομικά και διασκεδαστικά είναι.