Kawasaki - Eξετάζει το ενδεχόμενο για sport τετρακύλινδρο 250!


Κόκκινα στις 19.000 σ.α.λ., πως θα σας φαινόταν; Έχει υπάρξει προηγούμενο, όταν πριν από αρκετά χρόνια, οι ιάπωνες είχαν στην γκάμα τους τετρακύλινδρα (super)sport μοντέλα στο ¼ του λίτρου. 

  • 2/5/2019

Ο ήχος τους και το στροφάρισμα τους απίστευτο αφού οι μικρές μάζες των τεσσάρων παλινδρομούντων πιστονιών επέτρεπαν ενδείξεις στο στροφόμετρο που δεν μπορούσε να τις φτάσει τίποτα άλλο. 

Η κατηγορία παρήκμασε με τον καιρό βέβαια, αφού το κόστος τους ήταν πολύ ψηλό και αντίστοιχο με τα 400άρια, ενώ στην Ελλάδα τα γνωρίσαμε ως μεταχειρισμένα από Ιαπωνία και όχι ως επίσημες εισαγωγές των αντιπροσωπειών.

Άλλη μια κατηγορία στο χρονοντούλαπο της ιστορίας λοιπόν; Χμ… σύμφωνα με πληροφορίες από την Ινδονησία, το παράρτημα της Kawasaki που δραστηριοποιείται σε αυτή την χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας, έχει ολοκληρώσει ένα πρωτότυπο τετρακύλινδρο σε σειρά, στα 250 κ.εκ.! 

Το γεγονός αυτό, αποτελεί μια ένδειξη του ότι οι “πράσινοι” το εξετάζουν σοβαρά το θέμα και ίσως μάλιστα να δούμε την μοτοσυκλέτα να παρουσιάζεται ως concept,  μέσα στους επόμενους μήνες. 

Το σενάριο αυτό δεν είναι τόσο τρελό όσο ακούγεται, αν λάβει κανείς υπόψη το πώς διαμορφώνεται η κατάσταση στις αναπτυσσόμενες αγορές (και αυτή της Ινδονησίας, είναι τεράστια!). Έχουμε λοιπόν την διείσδυση πολλών ευρωπαϊκών ονομάτων, τα οποία με μονοκύλινδρα αλλά και δικύλινδρα μοντέλα προσπαθούν να αποκτήσουν μερίδια των αγορών αυτών. 

Το “όπλο” των Ιαπώνων απέναντι σε αυτή την κατάσταση, είναι η παράδοση τους και αυτή δεν είναι άλλη από τον τετρακύλινδρο σε σειρά κινητήρα. Με τέτοια μοτέρ, οι ιαπωνικές μοτοσυκλέτες, θα μπορέσουν να κάνουν την διαφορά στην κατηγορία και να αποκτήσουν πλεονέκτημα στην ισχύ, η οποία θα μπορεί να  φθάνει τους 45 με 50 ίππους. 

(η φωτογραφία που συνοδεύει το άρθρο είναι προϊόν ψηφιακής επεξεργασίας και δεν ανταποκρίνεται στο φημολογούμενο μοντέλο)