Husqvarna Svartpilen 125 2021 – Μαύρα Βέλη και στην Α1


Η αναμενόμενη άφιξη του μικρότερου μέλους της φαμίλιας Svartpilen είναι γεγονός.

  • ΣΠΥΡΟΣ ΤΣΑΝΤΗΛΑΣ
  • 3/2/2021

Ήδη από τα τέλη του 2020 γνωρίζαμε και επίσημα πως οι φήμες για μια έκδοση 125 κυβικών του Svartpilen αντηχούσαν την πραγματικότητα. Μάλιστα, ενόσω δεν το είχαμε καν δει σε φωτογραφία, μαθαίναμε πως στην Ελλάδα θα κοστίζει €5,190!

Σήμερα η Husqvarna αποκαλύπτει με πάσα επισημότητα το μικρό Μαύρο Βέλος (Svartpilen), το οποίο βασίζεται εν πολλοίς στο KTM 125 Duke. Όλη η βάση – κινητήρας, πλαίσιο, αναρτήσεις, φρένα – μοιάζει να προέρχεται από το Αυστριακό αδελφάκι του, ωστόσο η Husqvarna δεν αποκαλύπτει ακόμη τα πλήρη τεχνικά στοιχεία του Svartpilen 125 για να κάνουμε πλήρως τις συγκρίσεις.

Η απόδοσή του υγρόψυκτου μονοκύλινδρου των 124.7 cc έτσι κι αλλιώς είναι λίγο-πολύ γνωστή, νομοθετικώς καπακωμένη στους 15 ίππους της Α1 κατηγορίας.

Με τα δεδομένα που έχει αυτή η πρώτη ανακοίνωση και το συνοδευτικό φωτογραφικό υλικό επιβεβαιώνεται πως η εμφάνιση είναι απολύτως ίδια με αυτή των μεγαλύτερων μοντέλων (250 και 401) σε όλα, από τα πλαστικά ως το στρογγυλό όργανο με την LCD οθόνη και τη σχάρα στο ρεζερβουάρ.

Οι αναρτήσεις αποτελούνται κλασικά από το ζεύγος πιρουνιού 43 mm και αμορτισέρ WP Apex, χωρίς ρυθμίσεις - πλην προφόρτισης πίσω. Τα φρένα αναλαμβάνει η BYBRE με ακτινική τετραπίστονη δαγκάνα μπροστά και ολοκληρώνονται από ένα δικάναλο σύστημα ABS της Bosch. Δεν γίνεται καμιά αναφορά στο αν ενσωματώνεται και εδώ η Supermoto Mode του Duke, όπου το ABS απενεργοποιείται στον πίσω τροχό κατ’ επιλογή.

Η μοτοσυκλέτα ζυγίζει 146 κιλά στεγνή, 7 περισσότερα από το 125 Duke που λογικά θα οφείλονται στα διαφορετικά περιφερειακά και τα κουστούμια. Δεν γνωρίζουμε και τη χωρητικότητα του ρεζερβουάρ του Svartpilen, για να έχουμε μια πιο σαφή εικόνα πόσο θα ζυγίζει γεμάτο – 13.4 λίτρα στο Duke.

Εξοπλισμένο με LED φώτα παντού και με λάστιχα Pirelli Scorpion Trail STR ως αρχική τοποθέτηση στις 17άρες ζάντες του, το Svartpilen 125 θα αρχίσει να διατίθεται εντός του Φεβρουαρίου.

Για διαθεσιμότητα και περισσότερες σχετικές πληροφορίες επικοινωνείστε με τον κοντινότερό σας συνεργάτη της Husqvarna.