Honda - Τετρακύλινδρο sport νεορετρό στα σχέδια;


Σχέδια τα οποία κατέθεσε πρόσφατα η Honda προς κατοχύρωση, απεικονίζουν ένα γυμνό μοντέλο, με στοιχεία νεορετρό. Η μοτοσυκλέτα φέρει τετρακύλινδρο σε σειρά κινητήρα, ενώ το πλαίσιο της, ακολουθεί την σχεδιαστική φιλοσοφία της μονής ραχοκακαλιάς, σε συνδυασμό με πλάκες αλουμινίου στα σημεία που εδράζεται το ψαλίδι.

 

  • 6/5/2019

Ο κυβισμός του μοντέλου δεν αναφέρεται πουθενά, με την Honda να εστιάζει κυρίως στην θέση των μπροστινών φλας, που βρίσκονται τοποθετημένα κάτω από τα δοχεία υγρών του συμπλέκτη και του μπροστινού φρένου.

 Κάποιοι κάνουν λόγο για 400άρι και μάλιστα για τον διάδοχο του CB400, ωστόσο ο κινητήρας μας φαίνεται μεγαλύτερης χωρητικότητας (διαστασιακά και δεδομένου ότι η κλίμακα του αποδίδεται σωστά στα σχέδια), ενώ η ύπαρξη υδραυλικού συμπλέκτη  συνηγορεί περισσότερο στην πεποίθηση μας αυτή (το CB400 δεν έχει υδραυλικό συμπλέκτη).

Ο κινητήρας, θυμίζει περισσότερο αυτόν του CB1300 χωρίς να αποκλείεται η πιθανότητα να πρόκειται για έκδοση 750 ή 900 κ.εκ. Η σχεδίαση της μοτοσυκλέτας συνδυάζει κλασικά στοιχεία με πινελιές café racer (βλέπε ουρά), ενώ το γεγονός της ύπαρξης ακτινικών δαγκάνων στο  μπροστινό μέρος, όπως και η monoshock ανάρτηση πίσω (αντί διπλών αμορτισέρ) αποτελούν ενδείξεις ότι δεν πρόκειται απλά για μοντέλο “μόστρας – βόλτας”.

Σε κάθε περίπτωση, το εικονιζόμενο μοντέλο δεν ακολουθεί κατά πόδας την ρετροφουριστική εμφάνιση των neo sports café της Honda (CB1000/650/300/125R) και ίσως αυτό να σημαίνει ότι πρόκειται για μια νέα οικογένεια γυμνών μοντέλων στην γκάμα της εταιρείας.