Honda SH350i 2021 - To best seller της επόμενης μέρας


Κινούμενο στα χνάρια του Forza, το νέο SH350i έρχεται με νέο κινητήρα, ανανεωμένο πλαίσιο και τη γνωστή, αποδεδειγμένη αξία.

  • ΣΠΥΡΟΣ ΤΣΑΝΤΗΛΑΣ
  • 10/11/2020

Η παρουσίασή του ήταν γνωστή και προγραμματισμένη, καθώς η Honda έχει ήδη ενημερώσει πως η 10η Νοεμβρίου 2020 θα φέρει το νέο μοντέλο SH350i και το επιβεβαίωσε με το σχετικό teaser βίντεο.

Στο επίκεντρο του νέου μοντέλου βρίσκεται ο μονοκύλινδρος κινητήρας eSP (enhanced Smart Power ), ο οποίος έχει αποκτήσει τα έξτρα κυβικά του από την αύξηση τόσο της διαμέτρου, όσο και της διαδρομής του εμβόλου - όπως τον πρωτογνωρίσαμε πριν μερικές εβδομάδες στο νέο Forza 350.

Μετρώντας 330 cc πλέον, αποδίδει 4 παραπάνω ίππους φτάνοντας τους 29 / 7,500 και 0.7 kg.m επιπλέον για μέγιστη ροπή 4.4 / 5,250 από την προηγούμενη μορφή του ως SH300i.

Οι αλλαγές στον κινητήρα συμπεριλαμβάνουν 10% ελαφρύτερο στρόφαλο, φαρδύτερα σώματα ψεκασμού (36 από 34 mm), φαρδύτερες βαλβίδες εισαγωγής (28 από 27 mm), ανανεωμένο κύκλωμα λίπανσης και κάποιες εσωτερικές διεργασίες που αποσκοπούν στην περαιτέρω μείωση των τριβών.

Φυσικά ο βαθύτερος στόχος όλων αυτών είναι η ικανοποίηση των Euro 5 χωρίς απώλειες, έτσι εκτός από την επιπλέον δύναμη το SH350i διαφημίζει αυτονομία άνω των 270 χιλιομέτρων με το στάνταρ 9λιτρο ρεζερβουάρ του και 40% μείωση στις εκπομές υδρογονανθράκων.

Το νέο SH350i εξοπλίζεται με Smart Key, νέα LCD οθόνη, traction control (Honda Selectable Torque Control - HSTC) με κουμπί απενεργοποίησης στο τιμόνι, παροχή φόρτισης USB-C κάτω από τη σέλα, καθώς και έξυπνα φώτα φρένων Emergency Stop Signal.

Τα τελευταία συνεργάζονται με το σύστημα ABS διαβάζοντας τις συνθήκες κάτω από τις οποίες γίνεται το φρενάρισμα και, όταν διαγνώσει απότομο φρένο, τότε αναβοσβήνει τα αλάρμ ως ένα επιπλέον επίπεδο προειδοποίησης για τους τριγύρω οδηγούς.

Εξοπλισμένο με τροχούς 16 ιντσών το SH ανέκαθεν ήταν ένα από τα πιο καλοπουλημένα μοντέλα της Honda στην Ελλάδα και πλέον το νέο 350 ετοιμάζεται να συνεχίσει τη δυναστεία.

Ο χρόνος άφιξής του στην ελληνική αγορά είναι προς το παρόν άγνωστος, όπως και η τιμή του, ωστόσο ξέρουμε πως θα διατεθεί σε τέσσερα χρώματα – κόκκινο, ασημί, λευκό και μαύρο – ενώ ο έξτρα εξοπλισμός του περιλαμβάνει

- Smart top box 35 λίτρων και σχάρα (η βαλίτσα συνεργάζεται με το Smart Key για απομακρυσμένο άνοιγμα)

- Ψηλή ζελατίνα και χούφτες

- Θερμαινόμενα γκριπ

- Κουβέρτα για τα πόδια του αναβάτη