Honda CBR250RR 2023


Στα πλαίσια του αγώνα MotoGP στην Ιαπωνία το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (24-25/9) η Honda θα αποκαλύψει το CBR250RR του 2023.

  • ΣΠΥΡΟΣ ΤΣΑΝΤΗΛΑΣ
  • 20/9/2022

Διαγνώνοντας την άνοδο των μικρομεσαίων σπορ μοτοσυκλετών που φούντωσε πρώτα στις ασιατικές αγορές, η Honda παρουσίασε το CBR250RR το 2017, κατασκευασμένο από την PT Astra Honda στην Ινδονησία. Το βασικό του σημείο αιχμής ήταν ο (τότε) νέος δικύλινδρος σε σειρά κινητήρας του, ενώ το 2021 ήρθε η πρώτη του ανανέωση με τόνωση της απόδοσης με 41 ίππους στις 13,000 σ.α.λ. και ακόμη πλουσιότερο εξοπλισμό που περιλάμβανε μονόδρομο συμπλέκτη, επιλέξιμες χαρτογραφήσεις και quickshifter.

Τώρα η Honda ανακοινώνει πως το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (24-25/9) θα παρουσιάσει στην πίστα Twin Ring Motegi, στα πλαίσια του αγώνα MotoGP που θα γίνει εκεί, το νέο CBR250RR για το 2023.

Δεν είναι σαφές τι ακριβώς θα αλλάξει, πάντως μια έρευνα στον Τύπο των χωρών που ενδιαφέρονται άμεσα για το CBR250RR (όπως Ινδονησία, Ταϊλάνδη, Μαλαισία, Ιαπωνία κ.ο.κ.) μας δίνει μια ξεκάθαρη κατεύθυνση: πιθανότατα δεν πρόκειται για επανάσταση, αλλά για ένα προσεκτικό ραφινάρισμα του υπάρχοντος μοντέλου.

Αυτό θα περιλαμβάνει νέο πιρούνι Showa SFF-BP, λίγη φροντίδα στον κινητήρα που θα έχει ως αποτέλεσμα την ενίσχυσή του κατά 1 ίππο, προσθήκη φώτων φρένου έκτακτης ανάγκης (emergency brake light – σε περίπτωση απότομου φρεναρίσματος αναβοσβήνει το πίσω φως ως προειδοποίηση για τους επερχόμενους οδηγούς), καθώς και τα απαραίτητα νέα χρώματα.

Η μοτοσυκλέτα θα παρουσιαστεί σε δύο εκδόσεις, μια για τον δρόμο και μια για την πίστα, κάτι που εν πολλοίς ισχύει και σήμερα, καθώς στις ασιατικές αγορές υπάρχει το CBR250RR για τον δρόμο και το αγωνιστικά στημένο CBR250RR SP με μια επιπλέον έκδοση CBR250RR SP QS που ξεχωρίζει από την εργοστασιακή τοποθέτηση quick shifter (QS).

Ως τώρα το CBR250RR δεν έχει πατήσει ρόδα στην Ευρώπη σε καμιά του εκδοχή και το βλέπουμε απίθανο να αλλάξει με το μοντέλο του 2023, ειδικά αν αυτό είναι όντως μια περιορισμένη αναβάθμιση του υπάρχοντος.