Honda C110 2022


H Honda παρουσίασε στο σαλόνι μοτοσυκλέτας της Osaka του 2022, το νέο C110 ή Cub 110, που φέρει δισκόφρενο με μονοκάναλο ABS και θεωρητικά θα μπορούσε να βρει τον δρόμο του και για τις αγορές της Ευρώπης.

  • ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΑΖΗΣ
  • 23/3/2022

Όπως και για το HAWK 11 που παρουσιάστηκε επίσης στο σαλόνι της Osaka, για την ώρα η Honda δεν έχει ανακοινώσει τεχνικά χαρακτηριστικά και λεπτομέρειες για το νέο C110, όμως αυτό που χτυπάει αμέσως στο μάτι είναι το μπροστινό δισκόφρενο με αισθητήρα για ABS, που έρχεται να αντικαταστήσει το ταμπούρο που φόραγε προηγουμένως το μοντέλο. Ένα ταμπούρο που έκανε αδύνατη την πώληση του C110 στην Ευρώπη, με το παπί της Honda να πωλείται αποκλειστικά σε αγορές της Ασίας. Πλέον, όλα είναι δυνατά.

Δεύτερη μεγάλη αλλαγή που βλέπουμε στο νέο C110 είναι οι χυτές ζάντες με μπράτσα, που αντικαθιστούν εκείνες με τις ακτίνες του προηγούμενου μοντέλου, ενώ μια τρίτη και μικρότερη αλλαγή είναι το διαφορετικό σχήμα της μανιβέλας -ναι, έχουμε ΚΑΙ μανιβέλα πέρα από τη μίζα.

Άλλες αλλαγές δεν βλέπουμε με μια πρώτη ματιά, με το Super Cub 110 να διατηρεί τη μονή σέλα με τη σχάρα, το όργανο με το αναλογικό κοντέρ και την ένθετη ψηφιακή οθόνη, τα LED φώτα, και το vintage στιλ στο σχήμα των πλαστικών και στα μεγάλα φλας.