Harley-Davidson X350


Μια Αμερικανίδα υπήκοος γεννημένη στην Κίνα.

  • ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΙΣΤΙΛΟΓΛΟΥ
  • 10/3/2023

Μετά από πολύ καιρό αναμονής, αλλά και την εμφάνιση του σε ένα σύντομο βίντεο – μπορείτε να το δείτε με ένα κλικ εδώ-, οι πρώτες εικόνες της Harley-Davidson X350 είναι πραγματικότητα. Η επίσημη παρουσίαση, άλλωστε, ήταν προγραμματισμένη για σήμερα και η νέα μοτοσυκλέτα της Harley-Davidson είναι εδώ.

Πρόκειται για ένα μοντέλο που σηματοδοτεί μία νέα εποχή για την αμερικανική εταιρεία – την συνεργασία της με την Qianjiang, την εταιρεία-κολοσσό πίσω από της QJ Motor και Benelli. H νέα Harley-Davidson X350 βασίζεται μηχανολογικά στην QJ Motor SRK350 και την Benelli 302S, με δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα 353 κ.εκ.. Η απόδοση του ανακοινώνεται στους 36 ίππους με την ροπή του να αγγίζει τα 3,2 kgm, στις 7.000 στροφές. Η εταιρεία ανακοινώνει ότι η H-D X350 έχει μία τελική ταχύτητα 143 χλμ/ώρα, ενώ η κατανάλωση της ανέρχεται στα 4,95 λίτρα ανά 100 χλμ.

Το πλαίσιο της μοτοσυκλέτας είναι ατσάλινο τύπου Trellis, συνδυαζόμενο με ένα ανεστραμμένο πιρούνι στα 41 χιλιοστά εμπρός και ένα Monoshock αμορτισέρ πίσω, με δυνατότητα ρύθμισης της προφόρτισης, τοποθετημένο σε στυλ cantilever από την δεξιά πλευρά της μοτοσυκλέτας. Δύο δίσκοι εμπρός και ένας πίσω, αναλαμβάνουν την πέδηση. Το βάρος ανακοινώνεται στα 195 κιλά με όλα τα υγρά.

Φυσικά, το κομμάτι της σχεδίασης και της όλης εμφάνισης, έχει αναλάβει η Harley-Davidson, χαρίζοντας στο μοντέλο το δικό της στυλιστικό κομμάτι.  Στόχος της, είναι να πετύχει διείσδυση της μάρκας και του σήματος της στις ασιατικές αγορές, οι οποίες αναπτύσσονται ραγδαία και επιθυμούν όλο και περισσότερο, μία premium εμπειρία μοτοσυκλέτας.

Πόσο θα κάνει το Harley-Davidson X350;

Για την ώρα, δεν υπάρχουν πληροφορίες για άφιξη της Harley-Davidson X350 στην Ελλάδα. Η τιμή της, όμως, μπορεί να σηκώσει συζητήσεις, αφού καθορίζεται στα 33.388 Yuan, περίπου δηλαδή 4.500 ευρώ! Για 350άρα μοτοσυκλέτα, καθόλου άσχημα.