Harley-Davidson 2021: Street Bob 114 και πολλές μικρές αλλαγές


Εν αναμονή της παρουσίασης του Pan America 1250 σε περίπου έναν μήνα, η Αμερικανική εταιρεία αποκάλυψε την υπόλοιπη γκάμα της για το 2021.

  • ΣΠΥΡΟΣ ΤΣΑΝΤΗΛΑΣ
  • 22/1/2021

Ως γνωστόν, η Harley-Davidson μόλις ολοκλήρωσε επιτυχώς το πρόγραμμα Rewire, υιοθετώντας μια σειρά δράσεων για να γίνει πιο αποδοτική, ευέλικτη και οικονομική η παραγωγική της βάση – με δύσκολα μέτρα, όπως κόψιμο θέσεων εργασίας, κλείσιμο κάποιων μονάδων και αποχώρηση από επιλεγμένες αγορές.

Έχοντας ολοκληρώσει αυτό το πρώτο στάδιο της επανοργάνωσής της, H-D ανακοινώνει τώρα το δεύτερο βήμα υπό την επωνυμία Hardwire. Το πενταετές αυτό πλάνο (2021-2025) έχει ως στόχο να πατήσει πάνω στη βελτιστοποιημένη υποδομή παραγωγής, μάρκετινγκ και πώλησης για να ωθήσει την εταιρεία στο επόμενο επίπεδο, όπου αναπτύσσεται σε νέα πεδία και προσελκύει φρέσκο πελατολόγιο, τόσο σε γούστα, όσο και σε ηλικίες.

Σε αυτή τη στρατηγική εντάσσεται προφανώς το αναμενόμενο Pan America 1250 που θα παρουσιαστεί online στις 22 Φεβρουαρίου 2021. Ως τότε, οι Αμερικανοί μας παρουσιάζουν την υπόλοιπη γκάμα του νέου έτους.

Πρωταγωνιστής σε αυτήν είναι το μοναδικό άλλο νέο μοντέλο που εμφανίστηκε, Street Bob 114. Στην ουσία πρόκειται για την ίδια μοτοσυκλέτα που γνωρίζουμε από τη φετινή γκάμα της H-D, φορώντας όμως τον μεγαλύτερο και ισχυρότερο Milwaukee-Eight 114 (1868 cc) στη θέση της βασικής έκδοσης του κινητήρα που μετρά 107 κυβικές ίντσες (1753 cc).

Παράλληλα, όσον αφορά στην οικογένεια Softail, η ανανέωση συμπεριέλαβε και το Fat Boy που δέχτηκε κοσμητικές επεμβάσεις με στόχο να αυγατίσει το χρώμιο στο κορμί του.

Στην Τουριστική γωνία της γκάμας του 2021 οι μόνες αλλαγές αφορούν στην προσθήκη του νέου LED προβολέα Daymaker στα Road King Special και Street Glide Special, καθώς και νέες δίχρωμες επιλογές για τα Road Glide Special και Street Glide Special.

Στην εκλεκτική και κορυφαία φαμίλια των CVO (Custom Vehicle Operations) που απολαμβάνει την αποκλειστική χρήση του μοτέρ Milwaukee-Eight με 117 κυβικές ίντσες (1917 cc), η μόνη αλλαγή εξοπλισμού για το 2021 αφορά στην έλευση ενός νέου ηχοσυστήματος Harley-Davidson Audio by Rockford Fosgate, καθώς και νέες επιλογές χρωμάτων.

Όπως αναμενόταν, δύο πασίγνωστες σειρές μοντέλων βρίσκονται πλέον εκτός Ευρωπαϊκής αγοράς, καθώς τα Street και Sportster δεν μπήκαν στη Euro 5 εποχή. Ενδεικτικά, ακόμη και στις ΗΠΑ το 2021 θα είναι διαθέσιμα μόνο το Street 500 (πάει το 750) και τρία Sportster – τα Forty-Eight, Iron 883 και Iron 1200 – καθώς πληθαίνουν οι φήμες πως επίκειται μια νέα γενιά Sportster στο μέλλον.