Η Honda αποκαλύπτει νέα επίσημα σχέδια του επερχόμενου Hornet


Στην EICMA 2021 παρουσίασε ένα πρωτότυπο σχέδιο που θα αποτελέσει τη βάση της αναγέννησης του Hornet και τώρα ήρθε η ώρα για νέα σχέδια.

  • ΣΠΥΡΟΣ ΤΣΑΝΤΗΛΑΣ
  • 6/6/2022

Η δημιουργία των σχεδίων αυτών προέρχεται από το Honda R&D Centre στη Ρώμη, Ιταλία, το οποίο εξελίσσει το νέο Hornet σε συνεργασία με το ιαπωνικό τμήμα R&D της Honda, σε μια συνέργεια που έχει ήδη γεννήσει μοτοσυκλέτες όπως οι CRF1100L Africa Twin, CB650R και X-ADV.

Είναι προφανές πως η Honda θέλει να στήσει το νέο Hornet με γνώμονα την ευρωπαϊκή αγορά, έτσι η εμφάνισή του ανατίθεται σε Ευρωπαίους σχεδιαστές. Εμπνευστής του συγκεκριμένου σχεδίου είναι ο 28χρονος Giovanni Dovis, από την πένα του οποίου προέκυψε πρόσφατα και το σουλούπι του ADV350.

Όπως μας λέει ο ίδιος ο σχεδιαστής του Honda R&D Europe:

“Η σχεδιαστική φιλοσοφία της Honda είναι να δημιουργήσει κάτι γνήσιο και λειτουργικό με όσο πιο απλό τρόπο, δηλαδή φτιάχνοντας μοτοσυκλέτες που είναι ταυτόχρονα όμορφες στην απλότητά τους και διεγείρουν το συναίσθημα. Τα σχέδια αυτά δείχνουν πως το πρωτότυπο σχέδιο του Hornet υπόσχεται ευκινησία, δυναμισμό και μικρό βάρος, χάρη στις μαζεμένες διαστάσεις του, τη μυτερή ουρά και τις πολύ κοφτερές του γραμμές. Δημιουργεί μια νέα συμπαγή αναλογία στην εμφάνισή του, περιγράφοντας τον πραγματικό σπορ σκοπό της μοτοσυκλέτας.”

Ωραία όλα αυτά, αλλά πληροφορία σχετικά με το πότε να το περιμένουμε δεν υπάρχει. Φανταζόμαστε πως τα σχέδια αυτά λειτουργούν ως μια ένδειξη πως ίσως το νέο Hornet κάνει την εμφάνισή του το ερχόμενο Φθινόπωρο, για τη γκάμα του 2023.