EICMA - KTM 390 Adventure


ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΕΣ SPY PICS ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΗ ΑΝΑΜΟΝΗ, ΤΟ KTM 390 ADVENTURE ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΕ ΜΟΡΦΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ EICMA 2019! ΜΙΑ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΤΡΕΛΕΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ, ΚΑΘΩΣ ΦΕΡΝΕΙ ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΚΟΡΥΦΗΣ, ΣΤΑ ADVENTURE ΜΟΝΤΕΛΑ ΤΗΣ Α2.

  • 8/11/2019

Ο κινητήρας είναι ο γνωστός απολαυστικός μονοκύλινδρος τετράχρονος με τα 373 κ.εκ. τους 43hp και τα 3,8kgm ροπής που έχουμε δει στα 390 Duke & RC 390.

Με δυο εκκεντροφόρους επικεφαλής, τέσσερις βαλβίδες και ηλεκτρονικό ψεκασμό, ο κινητήρας αυτός έχει αποδείξει προ πολλού την παροιμιώδη αξιοπιστία του (πιστόνι με επίστρωση DLC, κλπ.), την απίθανη παροχή ισχύος, την γραμμικότητα του, και την μικρομετρική ακρίβεια του ψεκασμού και του ride-by-wire του.

Ο συμπλέκτης είναι περιορισμένης ολίσθησης, ενώ το κιβώτιο είναι 6 σχέσεων. Ο κινητήρας καλύπτει τις Euro 4 προδιαγραφές, ενώ το τελικό της εξάτμισης βγαίνει στο πλάι, με κλίση προς τα πάνω, για προστασία από πέτρες και ξύλα στις off-road διαδρομές. Επίσης, για τη νέα αποστολή της μοτοσυκλέτας, ο κινητήρας έρχεται με μια προστατευτική ποδιά στο κάτω μέρος του. Σημειώστε πως η ελάχιστη απόσταση από το έδαφος είναι τα 200mm.

Το πλαίσιο χωροδικτύωμα εμπνέεται από εκείνο του KTM 450 Rally μας λέει η αυστριακή εταιρεία, ενώ το 390 Adventure έχει μεταξόνιο 1.430mm και γωνία κάστερ 26,5 μοιρών, για άριστο έλεγχο στην εκτός δρόμου οδήγηση.

Το ατσάλινο υποπλαίσιο είναι αφαιρούμενο με 4 βίδες, ενώ εξελίχθηκε με γνώμονα το μικρό βάρος αλλά και την αντοχή για το φόρτωμα που επιβάλλει η κατηγορία, ενώ το ψαλίδι είναι αρκετά μακρύ για να χωρέσει οποιοδήποτε off-road ελαστικό θα θελήσει να τοποθετήσει ο αναβάτης.

Στις αναρτήσεις υπεύθυνη είναι η WP με πλήρως ρυθμιζόμενο ανάποδο πιρούνι 43mm, και επίσης πλήρως ρυθμιζόμενο πίσω αμορτισέρ. Οι διαδρομές είναι 170mm μπροστά και 177mm πίσω, ενώ το σύστημα των αναρτήσεων ονομάζεται WP APEX.

Το WP APEX 43 πιρούνι είχε εξελιχθεί αρχικά για enduro οδήγηση, με την ΚΤΜ να υποστηρίζει πως είναι ο απόλυτος ηγέτης στην κατηγορία. Διαθέτει ελατήριο σε κάθε καλάμι, αλλά κάθε καλάμι εκτελεί διαφορετική λειτουργία: απόσβεση συμπίεσης στην αριστερή πλευρά, και απόσβεση επαναφοράς στη δεξιά.

Η ΚΤΜ αναφέρει πως ο αναβάτης μπορεί να αλλάξει το ύψος του τιμονιού με τα επίσημα αξεσουάρ της φίρμας.

Στα φρένα βρίσκουμε έναν μεγάλο δίσκο 320mm της BYBRE (θυγατρική της BREMBO) μπροστά, με 4πίστονη ακτινική δαγκάνα, και έναν ακόμα δίσκο πίσω με δαγκάνα ενός πιστονιού. Η μοτοσυκλέτα έρχεται με δικάναλο ABS της Bosch, που μπορεί να απενεργοποιηθεί.

Το ρεζερβουάρ τώρα μπορεί να μεταφέρει 14,5 λίτρα καυσίμου, νούμερο που η ΚΤΜ υποστηρίζει πως μεταφράζεται σε περισσότερα από 400 χιλιόμετρα αυτονομίας!

Η οθόνη οργάνων είναι TFT, έγχρωμη, με πληθώρα πληροφοριών, όπως έχουμε συνηθίσει από το τελευταίο 390 Duke, ενώ στα αριστερά υπάρχει ένας εργονομικός διακόπτης για τον χειρισμό των ενδείξεων και την αλλαγή των ρυθμίσεων.

Η σέλα είναι δυο επιπέδων, ενώ το ύψος σέλας αναβάτη φτάνει τα 858mm. Η σέλα του τελευταίου είναι πιο στενή μπροστά, για να πατάει εύκολα εκείνος στο έδαφος. Η σέλα αφαιρείται εύκολα για πρόσβαση στο φίλτρο αέρα, αλλά και σε έναν μικρό αποθηκευτικό χώρο.

Τα μαρσπιέ είναι ανθεκτικά και πλατιά, ώστε να ικανοποιήσουν ακόμα και τα πιο hardcore off-road γούστα, ενώ τα ελαστικά παρεμβύσματα μπορούν να αφαιρεθούν για εκτός δρόμου χρήση.

Το KTM 390 Adventure διαθέτει μια ζελατίνα που προστατεύει μεν από τα στοιχεία της φύσης, αφήνοντας όμως ανεμπόδιστο το βλέμμα του αναβάτη να ελέγχει τον δρόμο μπροστά.

Σημειώστε πως η ζελατίνα ρυθμίζεται, σε 2 θέσεις, αν και η ρύθμιση της απαιτεί εργαλεία. Επιπλέον, η ΚΤΜ διαθέτει 2 ακόμα διαφορετικά μεγέθη ζελατινών για να επιλέξει ο αναβάτης μέσα από τον κατάλογο των έξτρα αξεσουάρ.

Το 390 Adventure έρχεται εξοπλισμένο με το σύστημα KTM MY RIDE, όπου ο αναβάτης μπορεί να συνδέσει το smartphone του με τη μοτοσυκλέτα, για να κάνει και να δεχθεί τηλεφωνικές κλήσεις, να ακούσει μουσική, να χρησιμοποιήσει GPS, κ.α.

Τέλος, το KTM 390 Adventure έρχεται με μεγάλο κατάλογο έξτρα αξεσουάρ, ώστε να μπορέσει ο καθένας να το φέρει εύκολα στα μέτρα του.