EICMA 2021: Bimota KB4RC 2022


Η Bimota μαγνήτισε το ενδιαφέρον στη διεθνή έκθεση μοτοσυκλέτας στο Μιλάνο παρουσιάζοντας το ζευγάρι των ΚΒ4, δηλαδή τη δεύτερη πράξη στη σύμπραξη με την Kawasaki.

  • ΣΠΥΡΟΣ ΤΣΑΝΤΗΛΑΣ
  • 24/11/2021

Πίσω από το εξωτικό Tesi H2, η έλευση του ΚΒ4 δείχνει την πρόθεση της ιταλικής εταιρείας να προσφέρει και πιο ρεαλιστικές μοτοσυκλέτες που να απευθύνονται σε ευρύτερο κοινό. Το δείχνει η ίδια η επιλογή κινητήρα, ο οποίος προέρχεται από το Ζ1000 των 142 ίππων και όχι από μια πιο σπορ μοτοσυκλέτα όπως το ΖΧ-10, όπως πολλοί θα περίμεναν.

Το ΚΒ4RC αποτελεί τη γδυμένη εναλλακτική στο ΚΒ4, αν και οι Ιταλοί στην ιστοσελίδα τους προβάλλουν κυρίως το ντυμένο ΚΒ4 και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του. Δίχως αναλυτική περιγραφή από τη Bimota, απλώς εικάζουμε πως πρόκειται για την ίδια ακριβώς μοτοσυκλέτα μείον τα φέρινγκ.

Έτσι τα βασικά της χαρακτηριστικά φέρουν φαρδιά-πλατιά την υπογραφή της Bimota, με το υβριδικό πλαίσιο που δένει το ατσάλινο χωροδικτύωμα με το υποπλαίσιο, το ψαλίδι και τον κινητήρα με αλουμινένιες πλάκες.

Χαρακτηρίζεται από το ίδιο κοντό μεταξόνιο (1,390 mm) που γίνεται εφικτό με τη μετακόμιση του ψυγείου στην ουρά για να φτιαχτεί μια πρωτόγνωρα ευέλικτη μοτοσυκλέτα για τα δεδομένα της κατηγορίας της. Γεγονός που ενισχύεται από το χαμηλό βάρος που ανακοινώνεται στα 187 κιλά (στεγνό) για το ΚΒ4, άρα εύλογα περιμένουμε μια μικρότερη τιμή για το γυμνό αδελφάκι ΚΒ4RC.

Το μόνο κακό είναι πως, ενώ η Bimota έχει ήδη αναρτήσει πληροφορίες για το ΚΒ4 με αναλυτικά τεχνικά χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα της, για το ΚΒ4RC η πληροφορία περιορίζεται σε όσα βλέπει το μάτι σε μερικές φωτογραφίες.

Έτσι δεν γνωρίζουμε ποιο το χρονοδιάγραμμα παραγωγής του συγκεκριμένου, ούτε τα αναλυτικά του τεχνικά στοιχεία για να ποσοτικοποιήσουμε τις όποιες διαφορές έχει από το ΚΒ4 πλην του βάρους και της διαφορετικής εξάτμισης.